Stephan Kleefstra Franeker biljartkampioen

FRANKER -  In Franeker zijn afgelopen weekend de biljartkampioenschappen derde klasse in Stadscafe de Notaris  gespeeld. Stephan Kleefstra is als kampioen gehuldigd.Na een aantal spannende voorrondes wisten acht finalisten zich uiteindelijk te plaatsen voor de finale.

De acht finalisten waren Klaas Rodenburg, Henk Deelstra, Henk Verschore, Albert Buma, Mart Zwiers, Martin Homminga, Theo van der Pol en Stephan Kleefstra. De altijd enthousiaste Klaas kapper begon vliegend tegen Martin en won zijn eerste partij. Daarna zwakte het af en met twee winstpartijen is hij als laatste geëindigd. Zevende werd Henk Deelstra, dit was voor hem teleurstellend maar hij heeft mooi spel laten zien en heeft de hoogste serie van twintig op zijn naam geschreven. Daarmee mocht hij de gebruikelijke fles Berenburg in ontvangst nemen.
Mart, de jongste telg en een hele talentvolle speler, heeft zijn debuut gemaakt in de derde klas en heeft een heel goed toernooi gespeeld. Zijn doelstelling was om te winnen van Martin en Klaas. Dit is gelukt en als bonus won hij ook nog van Albert. Mart eindigde als zesde. Martin,een mooie rustige speler, heeft onder zijn kunnen gespeeld. Hij was zo gebrand om te winnen en wilde daardoor iets te graag. Zijn broers waren er allemaal om hem aan te moedigen en zagen hoe hij op de vijfde plek eindigde.
Theo is als laatste finalist geplaatst, hij is een eigengereide speler, speelt zijn eigen spel en maakte het zichzelf soms iets te moeilijk. Desondanks was er een prachtige vierde plaats voor hem. Wie zou winnen bleef spannend tot de laatste bal. Als Albert won van Henk en wanneer Stephan zijn laatste partij won, dan werd Stephan kampioen. Stephan wist zijn laatste partij te winnen van Theo en zat toen in spanning wie de finale zou winnen. Dit werd Appie en daarmee werd Stephan Kampioen. Henk Verschore werd tweede en Albert derde.