Jacob Laverman krijgt eerste exemplaar album van grootste fan

BERLIKUM - Jacob Laverman presenteerde afgelopen zondag zijn debuutalbum in Sans Souci in Berlikum.

Laverman, die ook wel de ‘roegste troubadour’ van Friesland wordt genoemd, kreeg deze middag van zijn grootste fan het eerste exemplaar van zijn album uitgereikt.
De single ‘Op en Del’ van het album was dit jaar de hoogst genoteerde Friestalige plaat in de landelijke streektaal Top 50. Natuurlijk werd dit nummer door Laverman ook gespeeld en door het aanwezige publiek luidkeels meegezongen.
Naast een optreden van Jacob Laverman zelf waren er optredens van de bands NNB en Bombarje. Deze laatste band, die in de jaren ‘90 zeer populair was, was speciaal voor deze gelegenheid nog één keer bij elkaar gekomen. Ze speelden hun oude hits, waarbij zanger Jan Feenstra bewees nog niets van zijn enthousiasme te hebben verloren. Ook NNB liet merken dat ze als band nog steeds groeien. Met een bezetting van zes man speelden ze een overtuigende mix van folk-rock en punknummers.
De CD van Jacob Laverman is getiteld ‘de Lady en de Boerenlul’. De CD bevat tien nummers en wordt landelijk uitgebracht door Platenmaatschappij Marista.