AVC hervat competitie met zege

SEXBIERUM - Na de afgelaste topper van vorige week konden de AVC'ers na een succesvolle oefencampagne de competitie hervatten. Op bezoek kwam de hekkensluiter uit Ens, waar AVC het uit behoorlijk lastig tegen kreeg.

Opstelling: Maikel Hartman; Maarten van der Vies, Daniël van der Veen, Johan de Witte,Bauke Hielke Haakma; Jelte Visser,Dave Hartman,Johannes van der Veen, Tjibbe Haitsma; Rocco Zwart en Mark-Jan Ykema.
In de winterstop werd er door trainer Wichard de Haan met succes gekozen voor een 4-4-2 opstelling. Zo ook deze wedstrijd en ook dit keer met succes. AVC mocht met de wind in de rug starten en was van begin af aan de betere ploeg.
Bij Ens leek er weinig te lukken en AVC kwam al heel vroeg op voorsprong toen Rocco Zwart op het juiste moment gelanceerd werd en geweldig binnen knalde: 1-0. Om de voorsprong nog verder uit te bouwen bleef AVC de druk erop houden en kwam Ens er maar moeilijk uit. Als AVC in deze fase van de wedstrijd zorgvuldiger was gaan voetballen, dan had de stand een beter aanzien kunnen krijgen. Alleen Mark-Jan Ykema wist het net te vinden door als een echte spits voor zijn man te komen en simpel binnen te schuiven voor de 2-0.
Niet veel later dacht Jelte Visser de 3-0 binnen te schieten maar vond de paal op zijn weg. Daarnaast kwam Johannes van der Veen ongelukkig uit toen hij alleen voor het goal opdook. Eén minuut voor rust was het Ens wat zijn eerste kans mocht noteren, maar in een één tegen één situatie was Maikel Hartman de uiteindelijke winnaar. Zo kon AVC met een toch kleine voorsprong gaan rusten.
Ongewijzigd traden de elf mannen van AVC voor de tweede helft aan en nu moesten ze tegen de wind in gaan vechten. Geen probleem, bleek al vrij snel. Johannes van der Veen onderscheidde zich met vele rushes. De bekroning op zijn harde werken kreeg hij via een vrije trap, die hij in de verre hoek wist te krullen: 3-0.
AVC ging niet achterover leunen en zocht naar meer, onzorgvuldiger werd het allemaal wel. Het was dan ook slordig balverlies op het middenveld wat de 3-1 inluidde, al was de aanval wel mooi te noemen. AVC kwam niet meer in gevaar en verwelkomde Jelmer Ykema en Jacob Willekes nog binnen de lijnen. De kansen bleven komen en AVC had uiteindelijk met zes doelpunten (of meer) van het veld af moeten stappen. Al met al waren de punten verdiend deze middag.
Volgende week wacht de bekerkraker in en tegen Appingedam. De gehele A-selectie kijkt met veel plezier uit naar dit spannende treffen en hoopt uiteraard te kunnen steunen op de geweldige supporters.