Leerlingen RSG Simon Vestdijk maken kennis met water

HARLINGEN - Alle leerlingen uit de tweede klas van de RSG Simon Vestdijk uit Harlingen hebben donderdag en vrijdag meegedaan aan workshops over water.

Er werd onder andere een bezoek gebracht aan: de Maritieme Academie, de keermuur in Harlingen, de KNRM, het Jongerenwerk Harlingen, zwembad ’t Derde Haad en de werf waar de Willem Barentsz op op dit moment wordt nagebouwd. Bij de Maritieme Academie werd de nieuwe vaarsimulator geshowd en mochten de leerlingen in de reddingscapsule plaatsnemen. Ook kregen zij uitleg over een vrije val op zee, hoe hoog de golven zijn bij stormweer en wat dat met een mens doet. Op de Willem Barentsz werden de leerlingen door vrijwilligers teruggebracht in de tijd. Terwijl op school aan de slag werd gegaan met diverse experimenten en opdrachten die in het teken stonden van water. Zo werden een weerglas en een waterspuwer van klei gemaakt en deden de scholieren testjes.

Vrijkaarten Science Centre Nemo

Na afloop werden alle leerlingen in de kantine onderworpen aan een test waar vrijkaarten voor het Science Centre Nemo in Amsterdam voor te winnen waren. Die prijs ging naar Valerie Zijlstra. Zij had op één vraag na alle antwoorden goed. Verder was er voor alle leerlingen een presentje van waterbedrijf Vitens.