Bisschop Gerard de Korte opent vernieuwde parochiecentrum RK Verrijzeniskerk

SINT ANNAPAROCHIE - Bisschop Gerard de Korte heeft zondag het vernieuwde parochiecentrum bij de RK Verrijzeniskerk in Sint Annaparochie geopend.

De Korte ging in de bomvolle kerk eerst voor in de eucharistieviering, waarna de inzegening van het nieuwe parochiecentrum volgde. Het nieuwe parochiecentrum biedt voortaan de mogelijkheid voor de nabestaanden om koffie en thee te schenken, zodat er ruimschoots de gelegenheid is om afscheid te nemen van de dierbare overledene. Ook het houden van condoleancebijeenkomsten in de parochiezaal behoort voortaan tot de mogelijkheden. In de uitgestrekte Heilige Jacobusparochie is het kerkelijk leven op locatie van groot belang. Vandaar dat het parochie- en locatiebestuur besloten de verouderde parochiezaal te renoveren. In het najaar van 2013 is naast de kerk en het parochiecentrum de opbaarruimte in gebruik genomen door de drie uitvaartverenigingen Ouwe-Syl/Froubuurt, St. Anna en St. Jacob.

Klein, maar trouw

Sint Annaparochie zelf kent een kleine, maar trouwe rooms-katholieke geloofsgemeenschap waar een vaste groep mensen vanuit de omliggende dorpen en van verderaf elke zondag samenkomt. De geloofsgemeenschap is één van de kleinste binnen de Heilige Jacobusparochie, waar ook de geloofsgemeenschappen van Franeker, Harlingen, Dronryp en de eilanden Vlieland en Terschelling deel van uitmaken. (Foto's Marcel Teensma)