Loting voor Fries damtoernooi Franeker verricht in De Bogt fen Guné

FRANEKER - De loting voor het Fries damtoernooi dat van 15 tot en met 20 maart plaatsvindt in Franeker is dinsdagavond verricht in De Bogt fen Guné.

Vanaf vanavond tot en met donderdag wordt er vanaf 9.30 uur gedamd voor het Fryslân open op het tallship Mare Frisum en de klipper Panta Rhei. De finales zijn op vrijdag vanaf 19.30 uur in het Raadhuis en op zaterdag vanaf 9.30 uur. Opmerkelijk genoeg werden de schakers die aan het toernooi deelnemen, Vasyl Ivanchuk uit de Oekraïne en Piet Sikma te Hartwert ook meteen tegen elkaar geloot. Een speciaal welkom was er voor Petra Detra Dušková, de enige vrouwelijke deelnemers en Tsjechisch kampioen FRYSK!, Fries dammen met vijf schijven per speler) en voor Foeke Tiemensma, Nederlands kampioen FRYSK!, die als Franeker een thuiswedstrijd speelt.

WK FRYSK!

De wedstrijden voor het WK FRYSK! zijn op zaterdag vanaf 9.30 uur in Theater De Koornbeurs en op zondag vanaf 10.00 uur in het Raadhuis. Ook de internationaal schaakgrootmeester Vasyl Ivanchuk uit de Oekraïene doet mee, evenals wereldkampioen internationaal dammen Alexander Georgiev uit Rusland en wereldkampioen checkers Michele Borghetti uit Italië. Burgemeester Van Zuijlen reikt rond 17.00 uur de prijzen uit van deze wedstrijd.

Loting

1.Michele Borghetti - Hein de Vries 2.Rein Jan Walinga - Aleksej Domchev 3.Auke Zijlstra - Taeke Kooistra 4.Cor Kooistra - Hans Jansen 5.Patrick Casaril - Folkert Groenveld 6.Jelle Wiersma - Jan van Dijk 7.Vasyl Ivanchuk - Piet Sikma 8.Foeke Tiemensma - Renaud Braye 9.Václav Křišta - Sjoerd Couperus 10.Kees Tijssen - Petra Dušková 11.Alexander Georgiev - Tjerk Wijbenga 12.Fedde Wiersma - Hylke Algra (Foto's Marcel Teensma)