Kinderen CBS De Toermalijn leren ins en outs over geld

FRANEKER - Kinderen uit de groepen zes en zeven basisschool CBS de Toermalijn in Franeker hebben woensdag een gastles Bank gekregen in de Week van het geld, die nog duurt tot en met vrijdag.

De week heeft als doel kinderen te leren omgaan met geld. Bij de gastles bezocht een medewerker van de ING, en tevens moeder van één van de kinderen, de school. Ook veel andere bankmedewerkers verruilen deze week hun baan heel even voor die van gastdocent. De kinderen leerden van de gastdocent spelenderwijs alles over sparen, lenen en zakgeld. Daarmee zeggen banken kinderen nu al financieel bewuster te willen maken en de basis te leggen voor financiële zelfredzaamheid op volwassen leeftijd. Bank voor de klas is het financiële gastlesprogramma dat wordt gehouden door veertien banken tijdens de Week van het geld. Dit jaar hebben de banken als doelstelling om 4.500 gastlessen te geven tijdens de Week van het geld.

Cash quiz

Centraal in de gastles staat de 'Cash quiz'. Dat is een klassikaal teamspel dat is ontwikkeld in samenwerking met Zwijsen en Identity Games. Dit jaar speelt presentatrice Dolores Leeuwin, bekend van TV-programma Klokhuis, de hoofdrol in de films die onderdeel uitmaken van de Cash Quiz. Leeuwin gaat als onderzoeksjournalist op onderzoek uit om meer te weten te komen over hoe je nou verstandig omgaat met geld.