Opening nieuwe WallBall Courts in Waddenhal

HARLINGEN - De wethouders Harry Boon en Hein Kuiken hebben zich niet alleen op het stadhuis positief opgesteld bij de aanvraag voor de nieuwe muurkaatsmuren in de gymzaal van de Waddenhal, maar zij hebben zich ook nog een keer fysiek ingespannen bij de opening van de WallBall Courts.

Samen met de initiatief nemers Nancy Boonstra en Evan van Sertima speelden zij een partijtje gemixed dubbel, waarbij Nancy en Hein in het strijdperk traden tegen Harry en Evan. Spreekstalmeester Simon de Groot gaf bij iedere rally en elk gescoord punt uitleg over het spel, zodat het publiek al snel begreep hoe dit spelletje gespeeld moet worden. Als dank voor hun initiatief en inspanningen kregen alle vier spelers een krans omgehangen. Van Sertima en Boonstra waren de initiatiefnemers om de gemeente te benaderen voor het realiseren van een muurkaatsaccomodatie in Harlingen. Overal in Friesland worden deze momenteel in snel tempo aangelegd voor deze snel populair geworden sport. Toen ook KV Eendracht achter dit initiatief ging staan, werd dit meteen positief ontvangen door de gemeente tijdens een eerste bijeenkomst op 16 september 2015. De realisatie kostte echter de nodige tijd en de zaal wordt door de week ook druk gebruikt, dus er kon niet zomaar een bouwploeg terecht. Toch kon er eind maart reeds gespeeld worden op de vrijdagavond. De zaal is nu door KV Eendracht gehuurd van 20.00 tot 22.00 uur en iedereen die kennis wil maken met deze sport kan dan een balletje komen slaan.

Toernooi

Na deze opening kon er meteen gestart worden met het door kv Eendracht georganiseerde toernooi. Er stonden twaalf spelers op de lijst en deze speelden viermaal steeds in een wisselende samenstelling een hele set tot vijftien punten. Bij een overwinning konden drie wedstrijdpunten worden behaald, als de tegenstander minder dan tien punten had gescoord. Bij dubbele cijfers scoorde de verliezer zelf ook één punt en de winnaar slechts twee punten. Dat leverde natuurlijk veel spanning op tijdens de partijen vooral als de tegenstanders op acht of negen punten kwamen. Van de twaalf gespeelde partijen eindigden er acht op een stand van 15-8 of 15-9. Twee partijen waren zeer spannend met 15-13 en 15-14. Twee partijen vielen enigszins uit de toon met uitslagen van 15-5 en zelfs 15-0. Na de tweede ronde waren er nog een heleboel kanshebbers met voldoende punten om een prijs te winnen en ook na de derde ronde kon het nog alle kanten op. Maar liefst 7 spelers maakten nog kans, waarbij de top drie er riant voor leek te staan. Dit waren Theunis Piersma (9 punten), Simon de Groot (9 punten) en Jasper Boomsma (8 punten). Toen Jasper zijn partij met 0-3 verloor ging de strijd in de laatste partij dus tussen Theunis en Simon en zij moesten ook nog tegen elkaar spelen. Simon wist deze partij, samen met Nancy Boonstra, toch nog vrij royaal te winnen met 15-8, maar daar leek het eerst niet op. Tot 8-8 ging het gelijk op, maar toen ook Nancy begon te scoren, liepen ze snel door naar het einde. Door deze nederlaag van Theunis kwam Chris Monfils plotseling ook op 9 wedstrijdpunten. De gescoorde punten waren ook gelijk (53), maar door 5 tegenpunten minder werd Theunis toch nipt tweede en Chris derde. Douwe Broersma had deze middag als wedstrijdleider zijn vuurdoop en die pakte uitstekend uit. Douwe is een goede rekenaar en dat was in dit geval ook echt nodig. Douwe reikte de prijzen (VVV-bonnen) hierna zelf uit en op zijn beurt bedankte Simon de Groot, in dit geval als bestuurslid van kv Eendracht, Douwe voor zijn inspanningen en overhandigde hem een mooie bos bloemen. (Foto's Joachim de Ruijter)