Instore optredens op Record Store Day bij Mollema Music World

FRANEKER - Het Friese duo Ella & Her Man treedt zaterdag 16 april om 12.30 uur op bij Mollema Music World in Franeker. Ook is er om 15.30 uur een akoestisch optreden van het duo Two-Stroke.

De instore optredens zijn in het kader van de tweede Record Store Day in Franeker. Ella de Jong is zangeres en songwriter en Herman Woltman is gitarist, componist en bandleider van de landelijk band Souldada. Samen vormen zij het songwritersduo Ella & Her Man. Vorig jaar wonnen zij het singer-songwriter contest Friesland. In januari hebben zij hun eerste cd genaamd Stay For a While uitgebracht. Two-Stroke bestaat uit Dirk Machiela en Anne-Arjen Blanksma. Zij zijn bandleden van de Jakedogs en spelen Americana en countryfolk.

Wereldwijd

Record Store Day vindt plaats in meer dan tweeduizend onafhankelijke platenzaken in Amerika, Europa, Australië en Japan. Ook verschijnen dan exclusieve releases die allee op die dag verkrijgbaar zijn. Daarnaast zijn bij meer dan tachtig van de platenzaken op deze dag meer dan tweehonderdvijftig 250 optredens.