Hein Jaap Hilarides en Hendrik Elings en nostalgieweekend bij Theater De koornbeurs

FRANEKER - Hein Jaap Hilarides en Hendrik Elings treden vrijdag 22 april vanaf 20.15 uur op bij Theater De Koornbeurs met hun muziektheatershow Stimd Slik.

Stimd Slik bestaat uit liedjes in het Bildts, beeldende kunst en gedichten. Kunstschilder Elings maakt live een schilderij dat levensgroot wordt geprojecteerd. Tijdens de schildersact leest (liedjes)schrijver Hein Jaap Hilarides gedichten voor op muziek en zingt hij liedjes. De theatervoorstelling is opgebouwd rondom Stimd Slik, een boek met schilderijen en poëzie waarvoor beiden de Bildtse Kultuurpriis 2014 kregen. Zij worden bijgestaan door Hans Wijnbergen (sax) en Oeds Bouwsma (contrabas). Fotograaf Henk Bleeker brengt de voorstelling in beeld met een livestream foto en video art. Ook is het zaterdag 23 en zondag 24 april nostalgieweekend bij De Koornbeurs met de filmklassiekers: Fanfare, Turks Fruit, Una giornata particolare, Taxi Driver en Life of Brian. In de foyer wordt tijdens het nostalgieweekend de documentaire ‘Pink Floyd - live at Pompeii’ uit 1972 doorlopend getoond. Het nostalgieweekend is een initiatief van de commissie van filmvrijwilligers in Theater De Koornbeurs die meedenken met het filmprogramma, kaartjes scheuren, meehelpen met het promoten van de films en zo nu en dan een welkomstwoord geven bij aanvang van de films in het theater. Op zaterdag zijn te zien: Fanfare (1958) om 15.30 uur, Una giornata particolare uit (1977) om 18.00 uur en Turks fruit (1973)
om 20.15 uur. Op zondag zijn te zien: Taxi Driver (1976) om 14.00 uur en Life of Brian (1979) om 16.30 uur. Op zaterdag is er vanaf 17.00 uur ook een filmbuffet.

Overige programma

Dinsdag 26 april, 20.15 uur: film Knielen op een bed violen. Een aangrijpende liefdesgeschiedenis en een klassiek noodlotsdrama over twee mensen die zielsveel van elkaar houden. Voor alle informatie en kaartverkoop zie de website van Theater De Koornbeurs.