Kazemattenmuseum en Verzetsmuseum grijpen Museumweekeinde aan voor uitbreiding samenwerking

KORNWERDERZAND - Het Fries Verzetsmuseum en het Kazemattenmuseum Kornwerderzand grijpen het komende Museumweekeinde, 23 en 24 april, aan om de bestaande samenwerking te intensiveren.

Tijdens het museumweekeinde is voor het eerst de tentoonstelling ‘Prentbriefkaarten 1939-1940’ te zien. De tentoonstelling is in ieder geval te zoen tot de zomervakantie. De tentoonstelling bestaat uit ansichtkaarten uit de collectie van het Fries Verzetsmuseum met als onderwerp de mobilisatie van het Nederlandse leger tijdens de jaren 1939-1940. De vijfentachtig kaarten schetsen een beeld van deze tijd, met een vaak vrolijke boodschap op een grappige achtergrond. Een teken van leven van gemobiliseerde soldaten aan het thuisfront, in een tijd waarin de oorlogsdreiging steeds verder toeneemt. Daarnaast heeft het Kazemattenmuseum tijdens het Museumweekeinde een gevarieerd programma met oude legervoertuigen en moderne voertuigen van het 44ste Pantser Infanterie Bataljon uit Havelte. Ook kan het publiek voor het eerst de nieuw ingerichte kazematten en wachtlokalen in het voorste gedeelte bekijken.

Rijkswaterstaat en De Nieuwe Afsluitdijk

Verder is het nieuwe informatiecentrum van Rijkswaterstaat en De Nieuwe Afsluitdijk geopend voor de bezoekers van het Kazemattenmuseum.