Publiek geniet volop bij voorjaarsconcert Stedelijk Muziekcorps Harmonie

FRANEKER - Het Stedelijk Muziekcorps Harmonie Franeker heeft zaterdagavond haar voorjaarsconcert gegeven in Bloemketerp.

Daarbij werden diverse nummers gespeeld. Ook werd het orkest bij één van de nummers versterkt door de solist Laurens Blinxma op sopraansax en de contrabassist Bert van Erk. Dit gaf de klank van een harmonieorkest net nog iets extra's. Samen met Winfred Buma op gitaar vormen zij normaal gesproken het trio Still Live. Na het concert zetten zij de avond voort met muziek. Maar voordat dat zover was, kregen ook een aantal van de orkestleden de kans te soleren. Zo speelden de trombonisten Durk en Sytske Salverda samen met Erik Roelofsen Happy Trombones. Bij het stuk Children of Sanchez kon het publiek genieten van het solospel van Hella Schulpen, die onlangs haar D-diploma haalde. Terwijl Fokje de Jong de hoorn helemaal tot zijn recht liet komen in haar solostuk. Tot slot speelde Richard van der Berg in hetzelfde stuk een solo op bugel. Jacobus van Zanden speelde op de tenorsax in de Glenn Miller Medley. De trompettisten Richard van den Berg en Jan Oevering speelden kort voor de pauze Joy of Music, onder leiding van dirigent Luc Feikens. Na de pauze speelde ook het opstaporkest onder leiding van Lesley Joosten. Hun laatste nummer, Everybody needs somebody, werd samen met het A-orkest gespeeld.

Jubilaris

Ook waren de aanwezigen voor de pauze getuige van de huldiging van Domincus Hettinga. Hij is al veertig jaar een verdienstelijk muzikant bij het Stedelijk Muziekcorps Harmonie. Wiekie Kolthof, die de Organisatie van Muziekverenigingen in Fryslân (OMF) vertegenwoordigde, huldigde Hettinga. Zij vertelde dat hij op zijn twaalfde begon op de bariton en inmiddels op de esbas speelt. Behalve muzikant is Hettinga al jaren actief bestuurslid van de vereniging. Nadat Kolthof het gouden speldje had opgespeld en de oorkonde had overhandigd, was er een verloting in de pauze. De hoofdprijs was voor de heer J. Tjalma. Hij won een dinerbon van de Poort van Franeker.