Dames Peins verrassende winnaar d'Alde Wite kaatspartij

DRONRYP - De zussen Hiske en Marrit Zeinstra zijn de verrassende winnaars geworden van d’Alde Wite kaatspartij bij kaatsvereniging VvV Sjirk de Wal.

De zege was vooral bijzonder, omdat zij slechts met twee personen een partuur vormden. Hun oudste zus Anne Berber die normaal gesproken ook in het partuur zit, ontbrak in Dronryp. Zij maakt momenteel een wereldreis en zat ten tijde van de d'Alde wite kaatspartij in Bali.. Ondanks dat de Zeinstra zusjes ditmaal met twee personen in het perk kwam, versloegen zij in de finale regerend Nederlands kampioen Boazum (Nellie Jansen-Rypma, Wiljo Sybrandy en Nynke Sybrandy). Het was Marrit Zeinstra die de kransen binnenhaalde toen de boven wist te vinden op 4-5 en 2-6. Zo kwam er een einde aan een mooie dag in Dronryp, met Peins als verrassende winnaar. Waarbij Marrit Zeinstra kaatst bij de dames en haar zusje Hiske nog actief is bij de meisjes. De dames hoofdklasse speelden donderdag hun eerste afdelingswedstrijd van het seizoen. Door de aanwezigheid van diverse tenten, het korps Kunst en Genoegen en een prijzenpot van 1.080 euro was er veel belangstelling.

Uitslag d’Alde wite Dronryp

1. Peins (Hiske Zeinstra en Marrit Zeinstra); 2. Boazum (Nellie Jansen-Rypma, Wiljo Sybrandy en Nynke Sybrandy; 3. Franeker (Nicole Hempenius, Maaike Osinga en Iris van der Veen); 3. Berltsum (Ilse Tuinenga, Leonie van der Graaf en Harmke Siegersma). (Foto's Aise van Beets)