Concert in teken heelal

Franeker - Het concert staat geheel in het teken van sterren en planeten. Adrie Warmenhoven, de directeur van het Planetarium, geeft voorafgaand een korte lezing.

Het KamerFilharmonie Der Aa speelt voor de pauze de muziek uit de Star Wars films van de componist John Williams. Na de pauze speelt het orkest het stuk Planets van Gustav Holst, waardoor Williams zich liet inspireren voor de Star Wars soundtrack. Van dit stuk worden de twee laatste delen, Uranus en Pluto, niet gespeeld omdat ze niet voorkomen in het Planetarium. Verder worden nog twee korte composities gespeeld die niet vaak te horen zijn: Phaéton van Saint-Saëns en Uit de Apocalyps van Ljadov. Het orkest staat voor dit concert onder leiding van Peter Biloen. Hij is een veelgevraagd dirigent bij orkesten in binnen- en buitenland. Bij de NTR Zaterdag Matinee werkte hij als assistent-dirigent onder andere samen met Jaap van Zweden en Edo de Waart.

Het KamerFilharmonie Der Aa is vernoemd naar de beek de Drentsche Aa en bestaat sinds 2009. Het orkest is samengesteld uit musici uit de drie noordelijke provincies die samen concerten geven in heel Noord-Nederland. Deze zomer speelt Der Aa voor het eerst ook op Leeuwarden City Proms.

Kaarten zijn te koop via www.deraa.nl.