Marsum toont kaatsklasse op NK meisjes

Franeker - Marsum is kampioen geworden van het NK in de meisjescategorie. Dat vond zaterdag plaats op het kaatsveld van VvV Sjirk de Wal in Dronryp.

Mantgum gold met Jennie Terpstra, Amarins de Groot en Marijke Keuning als één van de grote favorieten deze dag. Met winst tijdens afdelingen in Grou en Burgwerd en een derde prijs in Makkum leken zij deze dag het te kloppen partuur. In de eerste omloop kwam Mantgum meteen al in actie tegen een andere topfavoriet, Ried. Zij wonnen in Makkum en behaalden een derde prijs in Burgwerd. Een mooie confrontatie bleef uit, het werd een ontluisterende partij, een walk-over voor Mantgum met 5-0, 6-4. Een ander partuur om rekening mee te houden, Easterein, had het in de eerste omloop verrassend zwaar tegen Berltsum. Berltsum ging vlot van start en zette Easterein op een flinke achterstand. Langzaam aan kreeg Easterein meer grip op de wedstrijd en Jeska Terpstra loodste haar partuur op de 5-5, 6-6 stand naar de 2e omloop.   Witmarsum, ook één van de sterkste parturen, had het erg lastig tegen Grou maar overleefde de eerste omloop. In de derde omloop versloeg Wommels Sexbierum, won Mantgum vrij eenvoudig van Winsum en versloeg Marsum, wat de hele dag erg prima stond te kaatsen, Easterein. Een wedstrijd die spannend had kunnen worden maar dat niet werd. Marsum won met 1-5, 4-6 en was daarmee al finalist, want in de halve finale bleven ze staan. Mantgum versloeg Wommels overtuigend met 1-5, 0-6 in de halve finale en was daarmee de tweede finalist. Een spannende finale bleef uit, Marsum kaatste een bijna foutloze finale en won terecht: 5-2 en 6-2.Marsum had dit jaar nog niet veel laten zien, maar vorig jaar stonden Marije Hellinga en Serena Hovenga ook al in de finale van de Ald Meierspartij. Die klasse kwam er nu in de finale helemaal uit.

Uitslag

1. Marsum (Jennifer Boersma, Marije Hellinga en Serena Hovenga); 2. Mantgum (Marijke Keuning, Jennie Terpstra en Amarins de Groot); 3. Wommels (Nynke Beckers, Hester Bruinsma en Rixt Wijnia).