Heerlijk kaatsweekend voor partuur Bauke Triemstra

Franeker - Het partuur van Bauke Triemstra, Dylan Drent en Patrick Scheepstra kan op een prachtig en zeer succesvol weekeind terug kijken.

Want na de winst in Holwerd werd de vrije formatiewedstrijd van kaatsvereniging Berlikum ook aan hun erelijst toegevoegd. In een niet hoogstaande finale werd het favoriete partuur van Gert-Anne van der Bos, Taeke Triemstra en Daniël Iseger op 5-4 en 6-2 het bos ingestuurd.

Op zich mag dat dan een verrassing zijn maar trio Van der Bos werd op waarde geklopt. Ondanks het weer geweldig opslaan van Gert-Anne van der Bos kon de zestigste zege nog niet binnen worden gehaald. Dat het zondag in Berltsum niet lukte kwam vooral door het feit dat Daniël Iseger, altijd goed voor een zeven, achterin te veel steken liet vallen. Hij sloeg dan wel op 5-2 en 6-6 fraai boven maar verder kende hij te veel zwakke momenten en daar wordt je meestentijds op afgerekend.

Opslager Van der Bos moest te vaak te kleine kaatsen verdedigen en dat brak de formatie in de finale op. Drent en Scheepstra hadden de zondagse jas aan en lieten geen kans onbenut om van de zwakke momenten van Iseger optimaal te profiteren.

(Jan Braaksma sr.)