Zege met gouden rand in Heerenveen voor partuur Van der Bos

HEERENVEEN - Gert-Anne van der Bos, Taeke Triemstra en Daniël Iseger hebben vandaag op de Masters in Heerenveen een zege met een gouden rand geboekt.

Het was namelijk de zestigste overwinning sinds de drie tenoren een partuur vormen. De eerste zege was in 2010 in Heerenveen en nu in 2016 werd de zestigste overwinning ook in Heerenveen behaald. Voor opslager Gert-Anne van der Bos was het tevens de zestigste uitverkiezing als koning van de partij. Heerenveen ligt het trio Van der Bos wel want Van der Bos en Iseger stonden al viermaal eerder op de eerste rij maar is dat al bijzonder voor Taeke Triemstra was het al de achtste zege in Heerenveen. (Jan Braaksma sr.)

Cijfers Heerenveen

Eerste omloop: 1. Johan van der Meulen (invaller voor Marten Bergsma), Erwin Zijlstra en Hendrik Koostra – 2. Enno Kingma, Pieter-Jan Plat en Jouke Bosje 0-5 en 6-6; 3. Peter van Zuiden, Allard Hoekstra en René Anema – 4. Bauke Triemstra, Dylan Drent en Patrick Scheepstra 1-5 en 2-6; 5. Menno van Zwieten, Pier Piersma en Sjoerd de Jong – 6. Hendrik Tolsma, Jacob Klaas Haitsma en Jan Schurer 5-1 en 6-4; 7. Gert-Anne van der Bos, Taeke Triemstra en Daniël Iseger – 8. Tjisse Steenstra, Herman Sprik en Cornelis Terpstra 5-1 en 6-2. Tweede omloop: 2. Enno Kingma c.s. – 4. Bauke Triemstra c.s. 5-4 en 6-2; 5. Menno van Zwieten c.s. – 7. Gert-Anne van der Bos c.s. 4-5 en 6-6. Finale: 2. Enno Kingma c.s. – 7. Gert-Anne van der Bos c.s. 2-5 en 2-6.