Daniël Iseger koninklijk op Rengerspartij

LEEUWARDEN - Daniël Iseger is zondag met Gert-Anne van der Bos en Taeke Triemstra op overtuigende wijze winnaar geworden op de Rengerspartij. Iseger werd gekroond tot koning.

De Rengersdag is één van de vier klassiekers van het kaatsseizoen. In een eenzijdige finale werd de formatie van Jan-Dirk de Groot, Renze Pieter Hiemstra en Hans Wassenaar in een goed half uur van de mat geveegd. Op 5-0 en 6-2 kon Hiemstra de kaats niet passeren. Dat vorm een rekbaar begrip is werd op het zonovergoten Sonnenborgh maar weer eens aangetoond. Ging de gelouterde formatie een dag eerder nog voor tien tellen gestrekt in Leeuwarden, op een van de meest prestigieuze partijen van het jaar stond het partuur weer als een huis. In de matige finale liet het partuur zich het kaas niet van het brood eten. Via tweemaal 6-6, tweemaal 6-4 en tweemaal 6-2 werd het klusje geklaard. Bij 3-0 en 6-6 en 4-0 en 6-6 spande het even maar op 3-0 en 6-6 sloeg Iseger de bal in de bomen en op 4-0 en 6-6 deed Taeke Triemstra dat eveneens. Het waren de enige twee keren dat er misschien voor trio De Groot iets te halen viel. Maar eigenlijk is het partuur van Van der Bos nooit in de problemen geweest. Daarvoor was het weerwerk van met name Hiemstra en Wassenaar aan de magere kant. Twee rake klappen en verder allemaal kaatsen voor de middenlijn daar win je anno 2016 geen hoofdklassenpartij meer mee. Daarvoor is meer nodig. Daniël Iseger werd uitgeroepen tot koning van de partij zij het met banddikte. Acht voor Iseger en zeven voor Van der Bos. Voor Iseger was het reeds de zesde zege op de befaamde Rengerspartij. Van der Bos en Triemstra maakten de vijf vol. (Jan Braaksma sr.)

Cijfers Rengersdag

Eerste omloop: 1. Hendrik Tolsma, Jacob Klaas Haitsma en Jan Schurer - 2. Bauke Triemstra, Dylan Drent en Patrick Scheepstra 1-5 en 4-6; 3. Jelte-Pieter Dijkstra, Hendrik-Jan van der Velde en Evert Pieter Tolsma – 4. Gert-Anne van der Bos, Taeke Triemstra en Daniël Iseger 0-5 en 0-6; 5. Johan van der Meulen, Alle-Jan Anema en Hijlke Bruinsma – 6. Jan-Dirk de Groot, Renze Pieter Hiemstra en Hans Wassenaar 4-5 en 0-6; 7. Marten Bergsma, Erwin Zijlstra en Hendrik Kootstra - 8. Enno Kingma, Pieter-Jan Plat en Jouke Bosje 2-5 en 4-6; 9. Peter van Zuiden, Allard Hoekstra en René Anema – 10.Tjisse Steenstra, Jacob Wassenaar en Cornelis Terpstra 3-5 en 2-6. Tweede omloop: 2. Bauke Triemstra c.s. – 4. Gert-Anne van der Bos c.s. 5-5 en 0-6; 6. Jan-Dirk de Groot c.s. – 8. Enno Kingma c.s. 5-0 en 6-6; 10. Tjisse Steenstra c.s. staand nummer. Halve finale: 10. Tjisse Steenstra c.s. – 4. Gert-Anne van der Bos c.s. 3-5 en 2-6; 6. Jan-Dirk de Groot c.s. staand nummer. Finale: 6. Jan-Dirk de Groot c.s. – 4. Gert-Anne van der Bos c.s. 0-5 en 2-6.