Thema-avond over dementie

FRANEKER - Op dinsdag 23 augustus is de eerste bijeenkomst in het seizoen 2016-2017 van het Alzheimer Café Noordwest Friesland in restaurant ‘t Trefpunt van deserviceflat Froonacker, Hertog van Saxenlaan 78 te Franeker. Het programma begint om 19.30 uur

Het thema van de avond Dementie.....en dan? wordt gepresenteerd door Yvette Waldus, psycholoog bij zorggroep Noorderbreedte. Zij heeft in haar dagelijks werk bij Noorderbreedte te maken met mensen met dementie en hun familie.

Aan de orde komen onder meer wat dementie is, wat het verschil is met ouderdomsvergeetachtigheid en de dingen die je in het dagelijks leven kunt tegenkomen. Het programma zal zoveel mogelijk interactief zijn en de inhoud van de avond zal mede worden bepaald door uw vragen en ervaringen.

Een Alzheimer Café is een maandelijks trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, familieleden en vrienden. Ook hulpverleners en andere belangstellenden zijn van harte welkom. De toegang en de koffie en thee zijn gratis.

Het Alzheimer Café Noordwest Friesland is een samenwerkingsproject van Stichting Alzheimer Nederland met Zorggroep Patyna, Stichting Palet, Zorggroep Noorderbreedte, Zorgcentrum het Bildt, Thuiszorg het Friese Land, Ouderenwerk Franekeradeel, het Bildt en Menaldumadeel