Maaike Osinga grijpt Koninginnetitel

MENAEM - Na de P.C. in Franeker en de Freule in Wommels is dit weekeinde het weekeinde waarin het voor de dames moet gebeuren. Na dit weekeinde is bekend wie zich rechtstreeks plaatst voor de Froulju’s P.C. de eerste 11 vrije formaties van de ranking staan in Weidum op woensdag 24 augustus. De nummers 12 t/m 15 komen terecht in de keatsoff die gepland staat voor donderdag 18 augustus bij Us Keatsen in Akkrum. De dames hoofdklas hadden op zaterdag 13 augustus 2016 de kaatstas in gepakt om op weg te gaan naar Menaem. V.v.V. Menaem organiseert de Gouden Wilhelminapartij. Een beperkte vrije formatie met 8 partuur op de lijst.

Uiteindelijk stonden Anne Monfils met Nynke Sybrandy en Marrit Zeinstra tegenover Rianne Vellinga, Maaike Osinga en Iris van der Veen tegenover elkaar in de finale. Het eerst bordje aan de telegraaf wordt door Marrit binnen gehaald als zij de kaats weet te passeren op de 6-4. Via een snel verkaatst eerst weet partuur Anne de voorsprong gelijk uit te bouwen als Anne de tweede eerst weet te verzilveren als zij de bal voor de kaats weet te keren op de 1-0 6-0. Langzaam komt de strijd echt op gang als in het daarop verkaatste eerst de bal van Anne te kort blijkt te zijn op de 2-0 0-6.

Beide formaties geven elkaar vervolgens niets toe en voor het eerst is daar de 6-6. Als het vizier van Anne wederom niet op scherp staat en de bal ditmaal buiten de perklijnen belandt op de 2-1 6-6 is de balans hersteld op de 2-2. De partij lijkt vervolgens richting partuur Rianne te kantelen door goed werk van Maaike zij weet de boven te vinden op de 2-2 4-6. Beide formatie zijn zeer aan elkaar gewaagt vanaf dat moment en de balans keert terug in de wedstrijd als Nynke op de goede plek staat en de bal voor de kaats weet te keren op de 2-3 6-0.

De strijd barst echt los want ze halen beiden alles uit de kast en dat resulteert in het 7 de verkaatste eerst wat op de 6-6 beslist wordt. Als de opslagbal van Anne buiten de perklijnen belandt komt Rianne met Maaike en Iris aan de leiding. Anne, Nynke en Marrit weigeren de handdoek te werpen en blijven knokken voor elke 2 punten aan de telegraaf wat resulteert in de 2 de 6-6 op rij. Door goed opslagwerk van Rianne en goed werk van Iris in het tussen spel zij weet de bal voor de kaats te keren op de 3-4 6-6 weten zij de voorsprong uit te bouwen. Zij weten als eerste het 5 de eerst te bereiken. In een laatste poging het tij te keren halen Anne, Nynke en Marrit nog een keer alles uit de kast en voor de 3 de keer op rij dient de beslissing te vallen op de 6-6. Het is Maaike die de kransen en de eerste prijs veilig weet te stellen als zij de boven weet te vinden en daarmee stelt zij de winst veilig op de 3-5 6-6.

Naast de eerst prijs komen ook de Gouden Wilhelmina’s in handen van Rianne, Maaike en Iris. V.v.V. Menaem stelt ook altijd een koninginneprijs beschikbaar. Na overleg in de betreffende commissie werd Maaike Osinga tot Koningin van deze Gouden Wilhelminapartij uit geroepen.

Door Henk Hempenius

Uitslag van Menaem:

1 e prijs:

Rianne Vellinga Franeker

Maaike Osinga (K) Franeker

Iris van der Veen Franeker

2 e prijs:

Anne Monfils Kimswerd

Nynke Sybrandy Dearsum

Marrit Zeinstra Peins

3 e prijs:

Ilse Tuinenga Berlikum

Sjoukje Visser Damwald

Manon Scheepstra Franeker