Trio Triemstra wint ondanks missers

MENAAM - Niet goed kaatsen en toch met de zege er vandoor gaan. Trio Bauke Triemstra, Dylan Drent en Patrick Scheepstra weet sinds zondag hoe dat moet. Ondanks vijftien missers in de finale, sleepten zij toch de zege in de wacht.

In een spannende maar kwalitatief arme finale stuurde Triemstra c.s. het partuur van Johan van der Meulen, Alle Jan Anema en Hijlke Bruinsma op 5-5 en 6-0 het bos in. Dat lag niet aan de grote dadendrang van Triemstra c.s., maar meer aan het onvermogen van het perk Bruinsma-Anema.

Na spel gelijk leek de zege regelrecht naar Van der Meulen c.s. te gaan. Zowel Bauke Triemstra als Patrick Scheepstra zagen de ballen buiten de touwen vallen of over de bovenlijn verdwijnen. Zelfs Dylan Drent moest er aan geloven, maar wonder boven wonder kon de draad weer worden opgepakt.

Het was de latere koning Patrick Scheepstra die na weer twee missers van Triemstra op 4-2 en 6-6 een geweldige zitbal plaatste. Trio Van der Meulen reageerde alert via drie bovenslagen van Alle Jan Anema gevolgd door een zitbal van Van der Meulen op 4-3 en 6-2. Maar op het moment suprême kon trio Van der Meulen het niet afmaken.

Via 6-0 en 6-2 werd het binnen de kortste keren vijf eersten gelijk. Voor van Hijlke Bruinsma gevolgd door een bovenslag van Drent werd de opmaat voor de uiteindelijke zege. Op 5-5 en 6-0 kon Alle Jan de kaats niet passeren.

Trio Bauke Triemstra had in aanloop naar de finale geen kind aan Enno Kingma c.s. Erwin Zijlstra was geblesseerd aan de wedstrijd begonnen en deed voor spek en bonen mee. Bij 5-1 en 6-2 was het snel afgelopen.

De strijd om de premie of niets tegen Gert-Anne van der Bos leverde veel strijd en emotie op. Het was een partij waarin het zes maal zes gelijk werd. Trio Van der Bos moest op 5-4 en 6-0 het hoofd buigen voor trio Triemstra.

Johan van der Meulen c.s. kwam met schone vijf eersten voor tegen Tjisse Steenstra c.s. Maar het eind kon moeilijk gevonden worden. Dat lukte pas op 5-4 en 6-2.

De halve finale tegen Menno van Zwieten kostte veel bloed, zweet en tranen. De partijen hielden elkaar keurig in evenwicht en pas bij vijf eersten gelijk was trio Van der Meulen de gelukkige. Na de zitbal op 5-4 en 6-6 mistte Van Zwieten vervolgens driemaal het perk. Op 5-5 en 6-0 was de retourslag van Alle Jan Anema voldoende voor de winst.

Marten Bergsma was afwezig wegens vakantie en het duo Hiemstra-Waasenaar werd bij een 4-1 stand geconfronteerd met een hamstring blessure van Hiemstra. Trio Van der Veen pakte op 5-4 en 6-6 de niet meer verwachtte zege. Na afloop maakte Van der Meulen bekend dat hij aan het eind van het seizoen stopt met uitkomen op de hoofdklasse.

Scheepstra werd aan het eind van de dag tot koning bekroond.