Opstapdag valt in de smaak

Franeker - Met sloepen en pramen konden bezoekers gratis op- en afstappen in de dorpen: Aldtsjerk, Burdaard, Bartlehiem, Feinsum, Froubuurt, Alde Leie, Sint Annaparochie en Berltsum.

Verschillende ondernemers en jachthavens hielden gezamenlijk de open dag. Het doel was om meer mensen de route te laten beleven, die in de winter bij sterk ijs bekend staat als de ‘Hel van het Noorden’.

Zomers is de Elfstedenroute tussen Franeker, Dokkum en Leeuwarden een oase van rust, natuur en ruimte. Met in de dorpen en steden (culturele) activiteiten.

Inmiddels bieden steeds meer ondernemers een vaartochtje of een sloep te huur aan. Alle arrangementen zijn binnenkort te vinden op een nieuwe website voor de route. Eerder in 2016 verscheen er al een eigen vaarkaart.

De verdere ontwikkeling van de Noordelijke Elfstedenvaarroute is een samenwerkingsverband tussen ondernemers en gemeenten die gezamenlijk werken onder de noemer ‘Bestemming Noardwest’. Zowel de markt, als de overheden dragen financieel hier aan bij.