Hengelsporter Ruud de Boer wint jaarlijkse besturenwedstrijd

REDUZUM - Ruud de Boer van HSV de Deinende Dobber is met 3.100 gram gevangen vis winnaar geworden van de besturenwedstrijd gevist van HSV de Voorn (Harlingen), HSV de Deinende Dobber (Sint Annaparochie), HSV Op Lok Ut (Metslawier) en HSV Ons Genoegen (Makkum) geworden.

De wedstrijd wordt jaarlijks bij toerbeurt georganiseerd door één van de hengelsportverenigingen. Dit jaar werd hij gehouden door HSV De Deinende Dobber. Bij het wedstrijdwater aan de Zwette bij Reduzum was de tweede plaats voor Sytze van der Meer van HSV de Voorn met 1.840 gram gevangen vis. Derde met 1.780 gram gevangen vis werd Herman Iedema van HSV Op Lok Ut. De drie vissers met de hoogste score ontvingen een rollade. De grootste vis werd gevangen door Ids Idzenga (HSV Ons Genoegen). Hij ving een brasem van 41,5 centimeter. Aan de vereniging met de hoogste score en de visser met de grootste vis werd een wisselbeker uitgereikt.

Uitslag verenigingsklassement (in gemiddelden per vereniging):

1. HSV De Deinende Dobber, St. Annaparochie, 795 gram; 2. HSV Op Lok Ut, Metslawier, 746 gram; 3. HSV de Voorn, Harlingen, 618 gram; 4. HSV Ons Genoegen, Makkum 508 gram.