Glutenvrije snacks in trek bij Franeker Cafetaria Het Park

FRANEKER - Cafetaria Het Park uit Franeker wordt steeds populairder onder mensen die glutenvrije snacks zoeken.

Omdat de vraag via mond-tot-mondreclame steeds verder toeneemt, hebben Afke en Bertus Plantinga ondertussen een steeds ruimer assortiment glutenvrije producten.

Bij de redactie van de Franeker Courant kwam een opvallende tip binnen van Jan Kila. Zij vrouw heeft een glutenallergie, maar wil net als ieder ander wel af en toe kunnen snacken. ,,Recent ontdekten wij dat Cafetaria het Park zijn uiterste best doet om glutenvrije snacks te maken. Patat, kroketten en ander lekkers.

Dat is best wel bijzonder, want de uitbater moet steeds een pan vet klaar hebben staan waar absoluut geen tarwemeelhoudende zaken in zijn gebakken. Als hij dat niet doet, hebben zijn klanten binnen de kortste keren buikpijn en ziet hij ze nooit meer terug. Het feit dat wij in Franeker glutenvrije snacks kunnen kopen is dan wel geen wereldnieuws, maar toch wel zo uniek dat het niet onder de korenschoof behoeft te blijven.”

Bij het cafetaria zelf worden de snacks al sinds enige tijd aangeboden. Dat begon in eerste instantie met patat. ,,Omdat er steeds meer vraag kwam, hebben wij ons er in verdiept”, zegt Afke Plantinga. ,,We kwamen er achter dat er ook andere glutenvrije snacks zijn zoals frikadellen, kroketten en noem maar op. Wij als cafetaria hoeven er niet veel extra moeite voor te doen en komen klanten graag tegenmoet.”