Zes appartementen in politiebureau Menaam

MENAAM - Dagbesteding De Tuorrebout wil zes appartementen voor jongvolwassenen met een verstandelijke beperking en/of ontwikkelingstoornis realiseren in het voormalige politiebureau in Menaam. Voor de zomer van 2017 moeten de eerste bewoners er in kunnen.

In de kleinschalige woonvoorziening wil De Tuorrebout 24-uurs zorg bieden, afhankelijk van de hulpvraag.

Een appartement bestaat uit een: woonkamer, keuken, slaapkamer en een aparte douche en toilet. Het complex aan de Orxmasingel zit midden in het dorp en op loopafstand van diverse voorzieningen. Elke appartement krijgt een eigen opgang (voordeur). Dat heeft volgens De Tuorrebout als voordeel dat er huursubsidie kan worden aangevraagd.

Ook is er een gemeenschappelijke ruimte. Die is op het zelfde terrein te vinden. Daar kan desgewenst samen worden gegeten en kunnen bewoners ’s avond samenzijn. Daarbij is een begeleider aanwezig.

Overdag kunnen de bewoners terecht op de dagbesteding. Die is op loopafstand. De werkzaamheden bestaan onder andere uit houtbewerking, tuinonderhoud en het maken van cadeauartikelen.

De begeleiding wordt gefinancierd door bijvoorbeeld de Wmo, de Wlz of de AWBZ. De gebruikerskosten van de woning zoals huur, gas, water en licht betalen de jongeren zelf.

Zie www.begeleidwonenmenaam.nl.