Nederlaag handbaldames Jupiter '76 uit bij Kwiek

FRANEKER - De handbaldames van Jupiter ’76 hebben zondag niet weten te winnen van Kwiek. In Hoogeveen werd verloren met 17-8.

Hieronder hun eigen verhaal. Na de winst van vorige week, moest de ploeg nu de punten in Hoogeveen laten. De Jupiterdames kenden een vliegende start want door doelpunten van Maaike Osinga en Iris van der Veen nam men snel een 0-2 voorsprong. Dit kon met niet voorzetten en langzaam verloor Jupiter de grip op de wedstrijd. Kwiek wist zichzelf veel vrij te spelen en door snel spel uit te lopen tot 5-2. Gelukkig kunnen de dames van Jupiter ook snelle breaks lopen en Maaike Osinga weet voor de tweede keer het doel te vinden. Toch kon Kwiek verder uitlopen naar 9-3. Gelukkig wisten Marije Bijlsma via de break en Iris vanuit de linkerhoek vlak voor rust nog twee keer te scoren waardoor het gat beperkt bleef tot 9-5. Coach Maarten Jansen gaf in de rust aan dat de dames goed verdedigden, maar dat de aanval te wensen overliet. Er moest meer beweging in het spel komen en er moest meer pit in. Maar helaas was het nu Kwiek die goed uit de startblokken kwam en de voorsprong alleen maar verder uitbreidde naar 12-5. De Jupiterdames kregen wel kansen, maar die werden te vaak gemist. Het was Marie-jetske Lettinga die na bijna een kwartier dan toch de bal snoeihard achter de keepster van Kwiek wist te gooien. De wedstrijd werd wat harder en de dames van Kwiek moesten af en toe aan de noodrem trekken om de Jupiterdames van het scoren af te houden. Hierdoor kreeg de ploeg tweemaal  een strafworp en die werden beide koelbloedig door Marion Offringa binnen geschoten. Maar het mocht helaas niet baten. De wedstrijd werd afgefloten met een eindstand van 17-8 in het voordeel van Kwiek. Gelukkig is er volgend jaar een revanche in Franeker, waarbij de dames hopen op een sportieve wedstrijd. De volgende wedstrijd staat gepland op zondag 6 november, om 13.10 uur in Sporthal de Trije. Komt u de dames ook aanmoedigen?!

Overige uitslagen:

Heren senioren: Jupiter’76 - Beilen: 22-14; Dames midweek: Beilen - Jupiter’76: 19-5; Heren midweek: HV Unitas - Jupiter ’76: 8-14; Heren C-jeugd: SVBO/HVC - Jupiter ’76: 31-14.