Geeske Boersma wint Franeker biljartkampioenschap zesde klasse

FRANEKER - Geeske Broersma is afgelopen weekend winaar geworden van de Franeker biljartkampioenschap in de zesde klasse. Het evenement vond plaats in Cafe La Dolce Vita.

Hieronder hetzelf aangeleverde verslag. Wie het zou gaan winnen was tot het laatste moment spannend . Het toernooi is zaterdag begonnen en bijna iedereen was nog kanshebber voor de krans en de titel Het toernooi is door de volgende zeven finalisten gespeeld: Jolanda Panbakker,Annet Travaille, Petra Boot, Riekje Scheffer, Geeske Broersma, René Miedema en Bram de Haan. Petra Boot stond na de eerste dag nog gedeeld eerste. Zij is uiteindelijk geëindigd op een vijfde plaats en Jolanda Panbakker mocht de titel van 3e prijswinnaar in ontvangst nemen. Ze had tot het laatst kans op de nummer 1 en voor deze titel gaat ze absoluut strijden volgend jaar. Bram heeft net als René zijn mannetje gestaan tussen de dames dit weekend en dit resulteerde in een prachtige tweede plaats voor hem. René heeft zeer progressief mooi spel laten zien en we gaan hem vast volgend jaar in de top 3 terug zien. Dit jaar moest hij genoegen nemen met een vierde plek. Annet was absoluut niet tevreden met haar spel, ze hing tot het laatst onderaan in het klassement maar de laatste partij tegen René maakte ze het helemaal goed. In 20 beurten uit.Hierdoor een mooie zesde plaats voor haar. Geeske had een serie van maar liefst 7 en was goed voor de gebruikelijke fles drank voor de hoogste serie van het toernooi. Geeske heeft eigenlijk het hele weekend goed gespeeld, en vandaag maakte ze het af. Riekje heeft heel goed gebiljart dit weekend en had af en toe echt pechballen door bijvoorbeeld een lambrisering die haar in de weg zat. Ze kan terug kijken op een mooi toernooi en een zevende plaats voor haar. Op 5 en 6 november wordt het vijfdeklasse kampioenschap van seizoen 2016/2017 gespeeld.(0.80 tot 1.25. 40 caramboles) InTapperij het Noord zal dit worden gehouden. Opgave info@stadscafedenotaris of via facebook of 0517-397823. De Franeker biljartkampioenschappen worden mede mogelijk gemaakt door: Café la Dolce Vita Handelsonderneming Money Talks Tapperij het Noord en Biljartcentrum Stadscafe de Notaris.

Uitslag:

1. Geeske Broersma 8 matchpunten 0,66 moyenne, 7 hoogste serie; 2. Bram de Haan 8 matchpunten, 0.62 moyenne, hoogste serie 4 3. Jolanda Panbakker 6 matchpunten 0,60 moyenne en hoogste serie 5 4. Rene Miedema 6 matchpunten 0,53 moyenne en hoogste serie van 4 5. Petra Boot 6 matchpunten 0,50 moyenne en hoogste serie van 5 6. Annet Travaille 4 matchpunten 0,60 moyenne en hoogste serie van 5 7. Riekje Scheffer matchpunten 4 0,59 moyenne en hoogste serie van 5