Sinterklaas Speelgoedactie houdt eerste editie fancy fair in zilverstraatkerk

FRANEKER - De Sinterklaas Speelgoedactie houdt voor het eerst een fancy fair. Die vindt plaats op zaterdag 3 december vanaf 10.00 uur in de Zilverstraatkerk in Franeker.

De opbrengst van de fair komt ten goede aan de Sinterklaas Speelgoedactie. Die is er op gericht om kinderen van ouders uit de gemeente Franekeradeel die afhankelijk zijn van de Voedselbank een mooie Sinterklaasavond te bezorgen. Op de fair zelf zijn niet alleen diverse producten te koop. Ook is er eten en drinken te krijgen en is er onder andere een verloting en een grabbelton.

Leeftijd negen plus

Siemie Wolberts, acht jaar terug oprichter van de Sinterklaas Speelgoedactie en coördinator, hoopt dat er veel bezoekers afkomen op de fancy fair. ,,Met de opbrengst gaan wij vooral speelgoed kopen voor kinderen van negen jaar en ouder. Wij zijn enorm dankbaar voor al het speelgoed dat wij tot nu toe hebben ontvangen. Maar dat is vooral in de categorie 0 tot 5 jaar. Zelfs zoveel, dat wij een deel aan Roemenië hebben geschonken. Wij hopen dan ook op veel bezoekers en date r speelgoed gedoneerd wordt voor de negen plus categorie."