De Voorhof toneel gratis maaltijd met Kerst

FRANEKER - De Voorhof in Franeker is Tweede Kerstdag het toneel van een gratis kerstdiner.

Iedereen uit de omgeving is welkom bij het dinerbuffet van de leden van de gereformeerde kerk (vrijgemaakt) en de christelijke gereformeerde kerk.

De kerstmaaltijd is een traditie sinds 2006. Jaarlijks schuiven er mensen van zeer uiteenlopende achtergrond, gelovigen en onkerkelijken aan, om samen te genieten van de maaltijd en de kerstsfeer. Zowel het gevarieerde gezelschap, als de groep kerkleden die de maaltijd bereiden en serveren genieten van deze manier van samen Kerst vieren. Geregeld komt het voor dat gasten een jaar later familie of vrienden meenemen.

Ook is er muziek en worden kerstliederen gezongen. Daarnaast wordt een verhaal verteld, is er een quiz is er lezing uit het kerstevangelie. Ook voor kinderen en jongeren is er aandacht en eten. Wie geen eigen vervoer heeft, slecht ter been is of van ver komen kan worden gehaald en gebracht.

Gasten zijn welkom vanaf 16.00 uur. Dan is er eerst livemuziek en een voorafje. De maaltijd zelf wordt vanaf 18.00 uur opgediend en duurt tot een uur of acht.

Aanmelden vooraf is nodig met het oog op de inkopen. Dat kan tot en met 21 december bij Marion van Wijnen via 06-23478723 en via diaconie@devoorhof.nl. Met een speciaal dieet kan rekening worden gehouden.