Onderscheidingen voor Piet Paulusma, Arjen Mintjes en Noa Teuben

HARLINGEN - Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Harlingen hebben maandag drie personen een onderscheiding ontvangen voor hun prestatie of inzet.

Piet Paulusma kreeg de Boei van Harlingen, Arjen Mintjes een gemeentelijke draagspeld en Noa Teuben de Hotze Schuiltrofee. De receptie werd druk bezocht.

Boei van Harlingen

Burgemeester Sluiter reikte dit jaar de Boei van Harlingen uit aan Piet Paulusma. Hij was hier niet van op de hoogte en aangenaam verrast. ,,Piet Paulusma brengt Harlingen via zijn weerberichten zeer regelmatig positief in het nieuws en daarom krijgt hij dit jaar de persprijs”, aldus Sluiter. Piet Paulusma mocht het podium op komen om de prijs in ontvangst te nemen. Later die middag werden voor Trebol opnames gemaakt voor Piets Weer.

Gemeentelijke draagspeld

De gemeentelijke draagspeld is dit jaar uitgereikt aan Arjen Mintjes die zich enorm inzet voor de Harlinger samenleving. Sluiter roemde de inzet van Arjen Mintjes. ,,Met heel veel energie zet Arjen zich al jaren in voor bijvoorbeeld de Zeekadetten, het zonnepontje Heen en Weer en bijvoorbeeld Harlingen Sail.” Ook Arjen Mintjes was compleet verrast dat hij hiervoor werd onderscheiden.

Hotze Schuiltrofee

Genomineerden voor de sportprijs van 2016 waren Ellia Smeding (schaatsen lange baan), Noa Teuben (zwemmen) en Eerste herenteam volleybalvereniging VVH. Voorzitter van de stichting Gerben Boskma gaf aan dat de winnaar van de Hotze Schuiltrofee dit jaar Noa Teuben is. ,,Het is fantastisch dat wij in Harlingen zo’n sporter hebben. Hier mogen wij erg trots op zijn.”