Telefooncirkel Rode Kruis Franeker e.o. bestaat vijfentwintig jaar

FRANEKER - De telefooncirkel van het Rode Kruis Franeker en omstreken bestaat vandaag vijfentwintig jaar. De cirkel is opgezet op 6 januari 1992.

Met de telefooncirkel is er dagelijks contact met de buitenwereld in een tijd waarin volgens het Rode Kruis ,,naar elkaar omkijken en zorgen voor elkaar niet altijd vanzelfsprekend meer is.”

De bedoeling van de telefooncirkel is om met een dagelijks telefoontje een idee van veiligheid te geven en in geval van nood actie te ondernemen. ,,Door het dagelijkse telefoongesprek wordt dan ook voorkomen dat iemand dagenlang van contact en hulp zou zijn verstoken.”

Naast het veiligheidsaspect vinden deelnemers het volgens het Rode Kruis vooral plezierig om ’s morgens contact te hebben met de anderen. Tweemaal per jaar kunnen begeleiders en deelnemers elkaar ook persoonlijk ontmoeten tijdens een uitje.

Bij de telefooncirkel start een begeleider dagelijks om 8.30 uur de cirkel door de eerste deelnemer te bellen. Vervolgens bellen de deelnemers elkaar op in een afgesproken volgorde. De laatste deelnemer belt de begeleider, zodat de cirkel rond is en alle deelnemers zijn bereikt.

Iedere alleenstaande kan zich kosteloos aansluiten. Meer informatie en aanmelden via 0517-396411.