Handbalsters Jupiter ’76 starten 2017 met gelijkspel

FRANEKER - De handbaldames van Jupiter ’76 zijn met een 13-13 gelijkspel begonnen aan 2017. De Franekers speelden uit bij SVWW in Westerbork.

Hieronder een door Jupiter ’76 zelf ingezonden verslag. Zondag 8 januari stond voor de dames van HV Jupiter ’76 de uitwedstrijd tegen SVWW3 uit Westerbork op het programma. Een jong team, waarvan de Jupiterdames de thuiswedstrijd na een ruime voorsprong uiteindelijk met 14-13 had gewonnen. Dit keer waren de rollen omgedraaid. Jupiter kwam via Marie-jetske Lettinga wel op een 0-1 voorsprong, maar via een break-out, een doelpunt vanaf de cirkel en een strafworp nam SVWW de leiding met 3-1. Direct daarna maakte Maaike Osinga de 2-3, maar de dames waren niet goed bij de les en brachten aanvallende geen dreiging en lieten in verdedigend opzicht te veel steken vallen. SVWW profiteerde hier optimaal van en liepen veel te gemakkelijk uit naar een 7-2 voorsprong. Pas na ruim 20 minuten spelen kwam er meer pit in het spel van de Franeker dames en Iris v/d Veen en Maaike: 7-4. Na een doelpunt van SVWW benutte Marion Offringa een strafworp en rondde Iris een break-out goed af. Toch zag SVWW kans om voor rust nog eenmaal van de cirkel te scoren:9-6. Het was duidelijk dat coach Maarten Jansen niet tevreden was en probeerde in de rust de dames te overtuigen dat men echt veel beter moest gaan spelen. De matheid moest er uit en met meer positieve agressie knokken voor de kansen. De eerste score na rust kwam op naam van Marion die wederom een strafworp benutte en na een doelpunt van SVWW bracht Marion, ditmaal via een break-out, de stand op 10-8. Via de hoek kon SVWW het verschil toch weer op 3 punten brengen, maar de Jupiterdames bleven strijden voor een goed resultaat. Het offensieve pakte nu wel goed uit, want men koneen paar keer de aanval van SVWW onderbreken en via snelle break-outs scoren. Zo maakte Marije Bijlsma de negende Franeker treffer en Iris zorgde met een harde knal voor de 11-10. Marije was vervolgens weer het eindstation van een snelle break en zorgde voor de gelijkmaker: 11-11. Zo was het plots weer een open wedstrijd, met kansen voor beide ploegen. Na de 12-11 voor SVWW bleven de Jupiterdames fel doorgaan en door doelpunten van Maaike en Marie-jetske kwam men op een 12-13 voorsprong en leek het er op dat de dames toch de 2 punten zouden pakken. Dat lukte in de hectische eindfase helaas net niet, want SVWW kon toch de 13-13 maken en in de resterende tijd werd er niet meer gescoord. Na de slechte eerste helft kon Maarten toch tevreden zijn over het veel betere spel van de dames na rust. Volgende week spelen de dames om 12.00 uur de lastige thuiswedstrijd tegen Kwiek.

Overige uitslagen:

Heren Senioren: Jupiter ’76 - Hurry Up 3: 17-22 Dames A-jeugd: Jupiter ’76 - Wapse : 15-26 Heren C-jeugd: HVR ’97 - Jupiter ’76: 16-10 Dames C-jeugd: Schagen - Jupiter ’76: 23-7 E-jeugd: Jupiter ’76 - Kleine Sluis : 11-12