Technisch team bekijkt situatie Harlingen vanwege fontein rondom CH2018

HARLINGEN - Het technisch team dat betrokken is bij de komst van de fontein in Harlingen rondom Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018 bezoekt vandaag en morgen de Zuiderpier. De bedoeling is dat daar de fontein komt.

Namens het technisch team zijn Grazia Cattaneo en Philippe Picoli van de Grappa Studios uit Parijs aanwezig. Zij ondersteunen de Amerikaans/Cubaanse kunstenaars Jennifer Allora en Guillermo Calzadilla met de technische ontwikkeling van de fontein van Harlingen. Zij bekijken onder andere welk materiaal gebruikt kan worden en hoe de fontein gebouwd kan worden. Dit vanwege de extreme weersomstandigheden die kunnen voorkomen bij de Zuiderpier. Samen met de de gemeente Harlingen en het team van 11Fountains, dat betrokken is bij de komst van de fonteinen in de elf Friese steden, worden de technische details doorgenomen.

Schets

De fontein in Harlingen is momenteel nog niet meer dan een schets. Wel is er al een ontwerp voorgelegd aan de fonteincommissie en de raad van de gemeente Harlingen. ,,Goedkeuring is er nog niet”, zegt artistiek coördinator Irene Kromhout van 11Fountains, namens Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018 verantwoordelijk voor de komst van de fonteinen. Die worden in het voorjaar van 2018 in gebruik genomen in de Friese steden. De bedoeling is dat het Harlinger ontwerp op 1 februari wordt gepresenteerd aan het publiek.

Foto

Op de foto v.l.n.r.: Irene Kromhout (11fountains), Philippe Picoli (Studio Grappa Paris), Grazia Cattaneo (Studio Grappa Paris), burgemeester Roel Sluiter, Anna Tilroe, Harmen Stellingwerf, Ynze Haitsma.