De Munnik naar Franeker

FRANEKER - Daarnaast is er onder andere cabaret, zijn er de Franeker Proms, is er jeugdtheater, is er het Koornbeurs Plusprogramma en wordt een film getoond.

Cabaret is er deze woensdag vanaf 20.15 uur. Dan treedt Ronald Snijders op met Welke Show. Hij staat bekend om zijn grap-pen, liedjes, normale anekdotes, nieuwe woorden en opmerkelijke invallen. Ook leest hij wederom voor uit eigen werk.

Op vrijdag 3 februari is het vanaf 20.15 uur tijd voor de Franeker Proms. Ditmaal met onder anderen: Elske DeWall, Bill van Dijk, Piter Wilkens, Miranda van Kralingen en Wiebe. In een twee uur durend programma worden nummers gespeeld in het Nederlands, Fries en Engels. Na afloop is er een afterparty met muziek van de Friese band Wiebe. Meer informatie via www.promsnightfraneker.nl.

Paul de Munnik staat een dag later in Theater De Koornbeurs. In maart 2015 speelde hij in Koninklijk Theater Carré de laatste voorstelling met Thomas Acda. Na twintig jaar samen was het tijd een eigen weg in te slaan. Tijdens deze theatertournee laat hij zijn nieuwe liedjes horen.

Jeugdtheater voor kinderen vanaf 2 jaar is er op zondag 5 februari vanaf 15.00 uur. Dan staat Cees Brandt op het podium met Gummi de Vis. Dat gaat over een plastic knuffelvisje. Zo eentje met een luchtgaatje waaruit een piepje komt. Maar Gummi denkt dat hij een echte vis is. Hij verlangt naar de brede rivier en de groene zee.

Voorafgaand aan de show van Brandt kunnen vrijdag 3 februari je vissenvriendjes worden gemaakt voor Gummi. Dat kan in de work-shop De Mooiste Vis van het Theater.

Verder is er dinsdag 7 februari vanaf 20.15 uur de film 24 Wochen te zien. Dat is een Duits drama, waarin een koppel te horen krijgt dat hun ongeboren kind het Downsyndroom heeft en ze dus een beslissing moeten nemen.

Voor alle informatie en kaarten zie www.theaterdekoornbeurs.nl.