Kinderen en (groot)ouders samen aan de slag bij Museum Martena

Franeker - Museum Martena en Powow houden woensdag 22, donderdag 23 en vrijdag 24 februari activiteiten voor kinderen en hun pakes en beppes.

Powow is een nieuw initiatief van het Franeker museum. Het is bedoeld om kinderen in een ‘Aha Erlebnis’ de kracht van kunst te laten ervaren.

Het initiatief wordt afgetrapt in de voorjaarsvakantie als onderdeel van het familieprogramma ‘Help pake en beppe de vakantie door’. Kinderen worden ontvangen door een team van speciaal voor en door Powow geïnstrueerde medewerkers.

Er is dan de workshop ‘Er groeit iets moois!’. Uitgangspunt daarbij is de tentoonstelling van de Franeker schilder Oesje Zegel. In deze eerste Powow gaat het om het zelf maken. Dat staat ook centraal bij de workshops die daarna volgen. Verschillende generaties kinderen bouwen samen een tuin van allerlei soorten papier.

A4 papier komt in de workshop tot bloei. Terwijl oud papier wordt gerecycled tot een groeiend perk. Aan het einde van de voorjaarsvakantie krijgt de tuin een plek op de tentoonstelling.

Kinderen en hun grootouders zijn tussen 14.00 en 16.00 uur welkom. Kinderen hebben gratis entree. De (groot)ouders betalen de reguliere toegangsprijs.