Ereplaatsen en winstpunten voor amazones PSV De Jelgersmaruiters

Franeker - De amazones van PSV De Jelgersmaruiters hebben dit weekend diverse ereplaatsen en winstpunten behaald in Franeker.

Zo beleefde Ans Wijbenga samen met haar paard Jurre haar B-debuut. Zij behaalden meteen drie winstpunten, door 180 en 198 punten bij elkaar te rijden. In de klasse L1 haalde Jasmijn Zwart met Wouter van de Slothoeve een winstpunt met 182,5 punten. Aylin Frankena haalde samen met Zilvervos in de klasse M2 195 punten in de eerste proef. Dat was goed voor de tweede prijs. In de tweede proef reden ze naar 190 punten. Dat leverde brons op. De combinatie is door de uitslagen nu Z1 dressuur startgerechtigd.

Bolsward

Berber van der Meer maakte dit weekend in Bolsward samen met Hessel fan Lunia haar M1 debuut. Ook deze combinatie haalde meteen winstpunten dankzij scores van 181,5 en 183,5 punten. In diezelfde klasse kon Kirsten Timmermans met Walenka twee winstpunten bijschrijven. De teller stond in de eerste proef op 183 en in de tweede proef op 193,5 punten. Dat was bovendien goed voor zilver.