BURGERNET: Getuigen gezocht van woninginbraak aan Puoldyk in Dronryp

Puoldyk Dronryp - De politie is op zoek naar personen die wellicht meer kunnen vertellen over een woninginbraak aan de Puoldyk in Dronrijp. De inbraak is maandagmiddag gepleeg tussen 14.00 en 15.30 uur.

Wie vermoedt iets gezien te hebben dat verband kan houden met de inbraak, wordt verzocht contact op te nemen met de politie. Dat kan Meld Misdaad Anoniem 0800-7000 (gratis nummer) en via 0900-8844. Het signalement van de verdachte(n) is niet bekend. Wel heeft de aangever een donkere personenauto met witte kentekenplaten waargenomen, die vermoedelijk niet thuis hoort aan de Puoldyk. Wie deze auto ook ergens in de omgeving heeft waargenomen of informatie kan geven over de inzittenden, wordt gevraagd dit door te geven zodat de politie de reden van hun aanwezigheid nader kan onderzoeken. Heeft u of één van uw huisgenoten: • Rond het tijdstip van de woninginbraak een persoon of personen gezien die zich verdacht ophielden of die zich vreemd gedroegen in de omgeving? • Rond het tijdstip verdachte voertuigen (auto's, bromfietsen) gezien in de straat of in de omgeving? • Kent u mensen in uw omgeving die mogelijk iets hebben gezien of gehoord? • Andere informatie die belangrijk kan zijn voor het onderzoek?

Inbraak voorkomen

Wie iets verdachts in de eigen omgeving ziet, zoals een persoon of een auto wordt geadviseerd om altijd het signalement of het kenteken van de auto te noteren. Voor verdachte situaties kan gebeld worden naar het alarmnummer 112. Voor meldingen waarbij de komst van de politie niet direct noodzakelijk is, kan gebeld worden naar 0900-8844. Op de website van de politie en van het Politiekeurmerk Veilig Wonen staan tips om een woninginbraak te voorkomen.