Noors tallship Christian Radich te gast voor uitwisseling en Vlootdag in Harlingen

Harlingen - Het Noorse tallship Christian Radich komt donderdagochtend met hoogwater aan in Harlingen. Dat is omstreeks 7.00 uur.

Het schip meert aan voor een uitwisselingsproject tussen Noorse studenten en studenten van de Maritieme Academie Harlingen. De Nederlandse studenten gaan een week varen op de Christian Radich. Terwijl de Noorse studenten naar school gaan op de Maritieme Academie. De Nederlandse studenten vertrekken op maandag 20 maart en keren zondag 26 maart terug in de haven. Een paar weken later, op vrijdag 7 april komen de leden van de Frisian Tall Ships Club bijeen aan boord. Zij geven dan het startschot voor de werving van trainees voor The Tall Ships Races Harlingen 2018. Ook vertegenwoordigers van de andere deelnemende havensteden zijn hierbij aanwezig. Bij de vorige editie van The Tall Ships Races Harlingen in 2014 werd een record gevestigd van 314 trainees. In 2018 zegt de organisatie dit te willen overtreffen met een recordaantal van 350 trainees. Aan The Tall Ships Races Harlingen kunnen jongeren tussen de 15 en 25 jaar als trainee meevaren van Stavanger (Noorwegen) naar finishhaven Harlingen. Diverse trainees van de vorige editie treden op als ambassadeurs voor de nieuwe lichting. Zij vertellen op 7 april aan boord van de Christian Radich over hun avonturen en ervaringen in 2014. De bijeenkomst is voor leden en potentiële leden van de Frisian Tall Ships Club. Contact opnemen kan via deze link.

Bezichtigen

Een dag later, op zaterdag 8 april, kan de Christian Radich worden bekeken tijdens de Vlootdag. Het schip ligt afgemeerd aan de Dokkade bij treinstation Harlingen Haven. De Christian Radich is gebouwd in 1937 en onder andere bekend door de film Windjammer uit 1958 en de televisieserie The Onedin Line uit de jaren zeventig.