Opbrengst actie Laat ôns swembad niet fersúpe tot nu toe 4530 euro

Franeker - De actie Laat ôns swembad niet fersúpe om Zwembad Bloemketerp te helpen heeft tot nu toe 4530 euro opgeleverd.

De tussenstand van de actie die nu iets meer dan een week loopt, is vanmiddag in het bijzijn van notaris Koelma bekendgemaakt in het Franeker zwembad. Vandaag stonden ook de ambassadeurs van de actie met een collectebus bij de Poiesz, de Hema en Albert Heijn. Hans Nauta, raadslid voor de FNP, begon de actie op eigen initiatief. ,,Ik vind het namelijk heel belangrijk dat een stad als Franeker, met zijn ommelanden en ruim twintigduizend inwoners, gebruik kan blijven maken van een zwembad. Het zou dood- en doodzonde zijn, als het zwembad verdwijnt.”

SOS Party

Vanavond is er bovendien in Theater DeKoornbeurs de eerste editie van de SOS Party. Van de toegangsprijs van tien euro gaat 2,50 euro naar de crowdfundingactie Laat ôns swembad niet fersúpe om Zwembad Bloemketerp te helpen. Theater de Koornbeurs zegt dat te doen ,,omdat organisaties voor sport en cultuur een wezenlijke bijdrage leveren aan het welzijn en het geluk van mensen in hun leefomgeving.” SOS staat voor Same Old Songs. DJ Quickfinger staat achter de draaitafel. Het evenement begint om 21.00 uur.

Doneren

Via Facebook kan ook een donatie worden gedaan, om het noodlijdende Franeker zwembad te helpen. Doneren kan daarnaast door een eenmalige bijdrage over te maken naar NL98 RABO 0139 2546 92 onder vermelding van Stichting Exploitatie Bloemketerp. (Foto’s Marcel Teensma)