Nabeschouwing meiden en vrouwenvoetbal SC Franeker: wisselvallig weekend

FRANEKER - Het was voor de meiden en vrouwen van voetbalclub SC Franeker een wisselvallig weekend.

Remco Metselaar maakte een nabeschouwing. Hieronder zijn verslag. Een nieuw weekend en dus weer nieuwe kansen om punten te pakken. Uiteindelijk bleken het leuke wedstrijden te worden waarin de verschillen klein waren en er verschillende resultaten op het scorebord kwamen. Hieronder een kort overzicht met de gespeelde wedstrijden

SC Franeker VR1

De dames van VR1 zaten de laatste weken in een klein dalletje maar afgelopen zaterdag is men daar weer uitgekomen. Met goed voetbal en de tegenstander snel onder druk zetten veroorzaakte het veel gevaar en wist het uiteindelijk ook te scoren. Dit leidde uiteindelijk tot een terechte 2-6 overwinning en hiermee behoud het druk op plek drie.

ST SC Franeker/Tzummarum VR2

Na een rustperiode van enkele weken mocht de combiploeg weer de wei in. Het speelde de derby uit in Harlingen tegen Zeerobben VR1. Beide teams maakte er een mooie wedstrijd van maar helaas leverde dit de Franeker combiploeg geen punten op. Het verloor uiteindelijk met 3-0. Wat goed was om te zien was de teamspirit en het voor elkaar door het vuur willen gaan. Wanneer men dit kan doortrekken dan komen de punten vanzelf weer.

SC Franeker M017-1

Voor de M017-1 stond er dit weekend geen wedstrijd op het programma. Toch speelde de M017-1 afgelopen woensdag een competitiewedstrijd. Het speelde de uitwedstrijd tegen Hardegarijp M017-1. Franeker domineerde deze wedstrijd en creëerde een heleboel kansen die vervolgens ook werden afgerond. De ene goal was nog mooier dan de andere maar het belangrijkste was dat deze tegen de touwen gingen. Het werd uiteindelijk 0-5 en hiermee houd het druk op de koppositie.

SC Franeker M017-2

Na de 4-0 nederlaag tegen koploper Blauw wit´34 M017-1 stond vandaag de wedstrijd op het programma tegen Sint Annaparochie M017-1. Beide ploegen maakte er een waar spektakel van en leverde mooie aanvallen af. Het spelbeeld was dat beide ploegen gelijkwaardig waren en zo kregen beide ploegen ook mogelijkheden om de scoren te openen of uit te breiden. Uiteindelijk stond er een terechte 1-1 eindstand op het scorebord.

SC Franeker M015-1

Na de 2-2 tegen Workum stond vandaag de wedstrijd op het programma tegen Balk M015-1. De winnaar van deze wedstrijd hield zicht op de koppositie en de verliezer zou afhaken. De Franekers lieten aardig goed voetbal zien en zo kwam het tot goede kansen maar helaas was de scherpte niet aanwezig waardoor de ballen niet tegen de touwen gingen. Balk daarentegen was een stuk effectiever en hierdoor stond er na het laatste fluitsignaal een 1-2 nederlaag op het scorebord. Gezien het spelbeeld was dit niet nodig en zeker onnodig.

SC Franeker M013-1

De meiden van M013-1 toonde dit weekend opnieuw karakter. In een wedstrijd waar het iets sterker was dan QVC kwam het al gauw op een 3-1 achterstand. Toch lieten de meiden het hier niet bij zitten en onder aanvoering van spits Sanne Mare Veenstra begon de jacht op de doelpunten. Uiteindelijk wist het de 3-1 achterstand om te buigen in een 3-6 voorsprong. Toch zou dit niet de eindstand zijn want de thuisploeg wist nogmaals één maal te scoren en zo werd het een keurige 4-6 overwinning.

SC Franeker M013-2

Het spel van de Franekers word steeds beter en dat was ook dit weekend weer terug te zien. Het speelde de derby in Harlingen tegen Zeerobben M013-2. Via goed combinatiespel ontstonden er verschillende kansen en daarbij gaf het weinig kansen weg. De Franekers waren de bovenliggende partij en dit werd uiteindelijk in de score ook duidelijk. Het werd 1-5 een uitslag dat met een beetje geluk hoger had kunnen uitvallen.

SC Franeker M011-1

Voor de meiden van M011-1 stond afgelopen weekend de topper op het programma tegen SWZ BOSO Sneek M011-1. Beide ploegen wilde goed voetbal laten zien maar toch waren de gasten uit Sneek iets sterker dan de Franekers. De Franekers wilde wel maar het lukte vandaag helaas niet en hierdoor verloor het uiteindelijk met 2-5. Hierdoor moet het team even pas op de plaats maken maar desalniettemin moet het gewoon doorgaan met waarmee het bezig is en dat is goed voetballen. Het was dit weekend dus een wisselvallig weekend. Toch waren het leuke wedstrijden om te zien en daarbij werd er door elk team veel strijd geleverd. Volgend weekend een nieuw weekend en dus weer nieuwe kansen op de drie punten.