Theater De Koornbeurs met Ellen Dikker en Mattheus Passie

Franeker - Cabaratiere Ellen Dikker treedt vanavond vanaf 20.15 uur In Theater De Koornbeurs met de voorstelling Buitenspel.

In haar soloshow vraagt Dikker zich af wanneer je succesvol bent. Als je in een dure auto rijdt? In een groot huis woont? Veel Facebookvrienden hebt? Op televisie komt? Of als je kinderen hoogbegaafd zijn? Iedereen gaat voor de hoofdprijs. Omdat je denkt dat het erin zit. Maar waarom lijk je dan toch buitenspel te staan? En is dat erg? Donderdag 6 april vanaf 19.30 uur wordt de film Storm - letters van vuur getoond. Een avonturenfilm over de jonge Storm uit de late Middeleeuwen, die in een race tegen de klok zijn vader moet zien te redden van de brandstapel. In de late Middeleeuwen raakt de twaalfjarige Storm in een spannend avontuur verzeild als zijn vader Klaas in het geheim verboden teksten in diens drukkerij. Storms moeder vindt dit maar niks, omdat het gevaarlijk is om een andere mening te hebben. Wanneer Klaas op heterdaad wordt betrapt, vlucht Storm net op tijd weg met de originele briefletters. Zo wordt hij het middelpunt van een klopjacht. Storm krijgt hulp uit onverwachte hoek als hij Marieke ontmoet, een meisje dat in de ondergrondse tunnels van de stad woont. In een race tegen de klok probeert Storm zijn vader te redden van de brandstapel. Maar wie kan hij nog vertrouwen? Wat begint als een angstige vlucht, wordt een dappere strijd voor vrijheid. Vrijdag 7 april is er vanaf 20.15 uur is de show Theater van het Sentiment. Het radioprogramma ‘Theater van het Sentiment’ klonk 6 januari 1997 klonk voor het eerst door de ether. Het thema is altijd de datum van de uitzenddag, maar dan in het verleden, de zogenoemde kroondag die meestal ergens tussen de jaren zestig en de jaren tachtig lag. Er is muziek uit die tijd, er zijn gesprekken met mensen die op die bewuste dag het nieuws haalden, er worden herinneringen opgehaald en er wordt een spel gespeeld. Komend seizoen viert ‘Theater van het Sentiment’ zijn twintigjarig bestaan in het theater met een nostalgisch feelgood-feest. Presentatoren Stefan Stasse, Ruud Hermans en Jeanne Kooijmans nemen bezoekers mee op een trip down memory lane met beeldfragmenten van grote en kleine gebeurtenissen, mode, trends, humor, televisie en meer. En natuurlijk  de mooiste liedjes uit de jaren zestig, zeventig en tachtig, vertolkt door een liveband onder leiding van Bob Schimscheimer. Zaterdag 8 april begint om 20.15 uur de Mattheus Passie. Deze keer wordt het muzikale monument in een eigentijdse mix van klassieke muziek en tango gespeeld. Jan Rot maakte een vertaling van het lijdens- en sterfverhaal van Jezus, acteur Peter Faber kruipt in de huid van Evangelist en verteller, terwijl zangeres Sharon Kips verschillende recitatieven en aria’s zingt. Zij is vooral bekend als winnares van ‘The X-Factor’. Job Hubatka soleerde in opera’s van onder anderen Salieri, Donizetti en Rossini. Tango Extremo voegt een Latijns-Amerikaanse dimensie toe aan deze paasvoorstelling.

Korenfestijn

Op zondag 9 april is er vanaf 15.00 uur Het Korenfestijn is zondag 9 april vanaf 15.00 uur met Gospelband Ichthus, Kinderkoor Minnertsga, Kinderkoor De Brullofstbern en de Blierbekjes. De week wordt dinsdag 11 april afgelsoten met de film Flores Foster Jenkins die om 20.15 uur wordt gedraaid. Florence Foster Jenkins vertelt het waargebeurde verhaal van de gelijknamige legendarische New Yorkse erfgename en socialite die er alles aan deed om haar droom, een groots zangeres worden, uit te laten komen. De stem die ze in haar hoofd hoorde was prachtig, maar voor anderen klonk haar gezang vreselijk vals. Haar echtgenoot en manager, St. Clair Bayfield, een aristocratische Engelse acteur, was vastbesloten om zijn geliefde Florence tegen de waarheid te beschermen. Wanneer Florence besluit een openbaar concert in Carnegie Hall te geven, komt hij voor de grootste uitdaging van zijn leven te staan.