EN VIDEO'S | Nieuwe Saakstra's Brêge op zijn plaats gehesen

Franeker - De nieuwe Saakstra’s Brege is vandaag op zijn plaats gehesen. De brug is vanochtend door Westra BV uit Franeker naar zijn plaats gereden.

De brug zou aanvankelijk 1 april worden opengesteld. Dat gebeurt nu op zijn vroegst eind april. Volgens aannemer DVJ Infra en Milieu uit Joure was er meer tijd nodig vanwege een nieuwe constructiewijze. Die aanvraag deed de aannemer bij de gemeente Franekeradeel na de aanbesteding. Bovendien bleek dat er meer tijd nodig was voor onderzoek en bouwkundige werkzaamheden, om het proces goed en veilig te laten verlopen. De alternatieve constructiewijze waar de gemeente mee instemde, blijft volgens Franekeradeel binnen het budget. De nieuwe Saakstra’s Brêge wordt een vaste brug en is straks geschikt voor de kleine recreatievaart. Hierdoor is de stad vanaf dit voorjaar altijd en zonder wachttijd toegankelijk. Het composieten brugdek is gemaakt in Rotterdam. De komende weken wordt gewerkt aan de verdere montage en afwerking van de brug. Er volgt nog een update met meer foto’s. Zie ondertussen dit filmpje en dit filmpje.

Franeker Waddenpoort

De brug is de derde in de reeks bruggen die zijn vernieuwd binnen het project Franeker Waddenpoort. Mei vorig jaar is de nieuwe Oosterpoortsbrug geopend. Eind oktober 2016 is de nieuwe Stationsbrug geopend. (Foto's en filmpjes Joachim de Ruijter)