Engelse Tuin Harlingen toneel Koningstuin met tal van activiteiten

HARLINGEN - De Engelse Tuin in Harlingen wordt op Koningsdag weer omgetoverd tot een Koningstuin. Er is ook een groot scherm aanwezig, waarop de activiteiten gevolgd kunnen worden.

De Rotary Harlingen houdt dan voor de 23ste keer het Engelse Tuinfeest, met activiteiten voor jong en oud. De netto-opbrengst wordt verdeeld onder een aantal het goede doelen.

De Engelse Tuin op het oude bolwerk aan de rand van de oude binnenstad is al jaren het decor voor een Koningsfeest voor Harlingen en omstreken. Met tussen 10.00 en 18.00 uur onder andere: een Food Court en Bar, evenementen voor alle leeftijden, een rad van fortuin, een bloemen- en tweedehandsmarkt, een springkussen en een uitgebreide kinderhoek.

De goede doelen dit jaar zijn onder andere: het Jongerenwerk Harlingen, Timmerstad Witmarsum, de Zeekadetten en het Vlielandkamp. De laatste is een landelijke Rotary Club activiteit voor kinderen die, om uiteenlopende redenen, zonder het kamp niet met vakantie kunnen gaan.

Op donderdag 27 april is er daarnaast muziek. Om 10.00 uur ‘slaat’ Zeeslag Koningsdag in de Engelse Tuin open. Daarna is de Stedelijke Muziekvereniging aan de beurt.

Om 12.00 uur treden Wiebe van Dijk, Teatse en Karin samen op. Zij zingen bekende nummers, bestaande uit Harlinger teksten.

Vanaf 11.30 uur treedt Winstone op. Die band bestaat uit vier van de zes mannen van Nickelszon, aangevuld met een zangeres.

Daarna zijn er optredens van blueszangeres Anne Syma en een Harlinger bluesband met onder andere de drummer van David and the Dutchmen.

Delta V sluit vanaf 16.30 uur het Engelse Tuinfeest af. Die band bestaat uit twee oud leden van de band Kupid, die vorig jaar optrad in de Engelse Tuin.