Zin in Franeker start met zondgamiddagbijeenkomsten

FRANEKER - De initiatiefgroep Zin in Franeker houdt vanaf mei een maandelijkse zondagmiddagbijeenkomst met ontmoeting en bezinning.

De eerste editie is 21 mei vanaf 14.00 uur in de De Skûle Welzijn aan de Godsacker 35 in Franeker. Om 15.30 uur gaan de deelnemers naar de Martinikerk voor de bezinningssamenkomst Martinitiid. Die duurt twintig minuten en is een eenvoudige viering met muziek, stilte en gebed. Aansluitend gaan de deelnemers weer naar De Skûle Welzijn.

Met de bijeenkomst zegt de groep de zondagmiddag een ,,zinnige invulling te willen geven en om verschillende groepen Franekers met elkaar in contact te brengen.”

Initiatiefnemer van Zin in Franeker is Dorette van Houten. Zij is predikant van de Vrije Evangelische Gemeente: ,,De kerk is een plaats van ontmoeting en bezinning, maar steeds meer mensen komen de drempel van de kerk niet of niet meer over. Ik vroeg mij af hoe we er als kerk voor zouden kunnen zorgen dat meer mensen de bijbelverhalen horen.”

Vanuit die gedachtegang verzamelde Van Houten een groepje mensen uit diverse kerken om zich heen om mee te denken. Zin in Franeker raakte vervolgens in gesprek met diverse organisaties in Franeker, zoals: het gebiedsteam van de gemeente Franekeradeel, scholen, De Skûle Welzijn en de GGZ. ,,We kregen overal positieve reacties. Mensen zijn blij dat de kerk meer naar buiten wil treden.”

Er zijn ook bijeenkomsten op 18 juni en 16 juli.

Foto

De initiatiefgroep Zin in Franeker, v.l.n.r.: Lieuwe Bergstra, Ilse Douma-Schaap, Wouter Brugmans, Dorette van Houten, Bas van Reeuwijk, Riemer Reijenga.