Dieuwke van der Schaaf en Amiek debuteren met eerste plaats

Vrouwenparochie - Dieuwke van der Schaaf heeft bij haar dressuurdebuut met Amiek meteen een eerste prijs gepakt. Zij moest onlangs afscheid nemen van haar eigen paard.

De amazone van PSV De Jelgersmaruiters won bij stal de Hameren in Vrouwenparochie in de M1 dressuur. In de eerste proef was het nog aftasten. In de tweede proef scoorde zij 200,5 punten. Dat was goed voor de eerste plaats en leverde ook twee winstpunten op. Marlon van Raak en Titia fan Lunia verschenen eveneens aan de start van de M1. Zij pakten twee winstpunten met scores van 185 en 186,5 punten. Berber van der Meer en Hessel fan Lunia haalden twee winstpunten met scores van 183 en 186,5 punten. In de klasse M2 deden twee amazones van De Jelgersmaruiters mee. Marjan Havinga zadelde Tessa voor twee proeven en met succes. De eerste proef was goed voor 192 punten, de tweede proef voor 181 punten. Berber van der Meer bleek onvermoeibaar. Want ook samen met Lysbeth fan Lunia pakte zij twee winstpunten door 184,5 en 183 punten te verzamelen. Ans Wijbenga haalde zaterdag in Vrouwenparochie in de B-dressuur met Jurre 186,5 punt en 197 punten. Zij stroomt nu door naar de L1.

Harlingen

Nynke Zwart was samen met haar schimmel Donnar afgereisd naar een wedstrijd bij stoeterij Horsea in Harlingen. Zij keerde huiswaarts met drie winstpunten. Ze scoorde 204,5 en 192 punten in de klasse M2 en werd daarmee tweemaal derde. In de klasse M1 haalde Germa Bruinsma met Amber de eerste winstpunten van deze klasse binnen met 194,5 en 189 punten. In de klasse Z1 dressuur behaalde Janine Poelstra samen met Berber S de benodigde punten om te promoveren naar de klasse Z2. Op de wedstrijd in Hippolytushoef reed ze naar scores van 208 en 211,5 punt, goed voor twee winstpunten.