Crowdfundingsactie Laat ôns swembad niet fersúpe levert 17.000 euro op

FRANEKER - De crowdfundingsactie Laat ôns swembad niet fersúpe heeft 17.000 euro opgeleverd.

De actie om het noodlijdende Zwembad Bloemketerp van de ondergang te redden, startte eind februari. Half mei nog kwam er een bedrag van 555 euro binnen vanuit Jupiter ’76. De Franeker handbalvereniging haalde dat geld op met een verloting tijdens het jaarlijkse interne toernooi van de club.

Het eindbedrag van de actie is wel fors minder dan de gehoopte 60.000 euro. Om die reden zijn enkele belangrijke vervangingen geschrapt, zoals een nieuwe trap voor de glijbaan. ,,Met het geld wat is binnengekomen zijn we al wel aan de slag gegaan om het zwembad op te knappen. Zo heeft de trap al de eerste onderhoudsbeurt gehad. Voor de zomer hopen we het zwembad weer helemaal spik en span te hebben”, zegt Piter Bakker van de Stichting Exploitatie Zwembad Bloemketerp. ,,We zijn echter heel blij en positief over alle steun en inzet. Het geeft aan dat er draagvlak is om het zwembad open te houden.”

Bakker is ondertussen bezig met een overzicht te maken van de actie. Dat wil hij uiterlijk vandaag aanleveren bij de gemeente Franekeradeel. ,,Dan hoop ik dat de gemeente het eindbedrag wil verdubbelen, zodat we toch noodzakelijke vervangingen kunnen doen.”