Koninklijke Oosterhof Holman bouwt nieuwe brug over Van Harinxmakanaal bij Dronryp

DRONRYP - Koninklijke Oosterhof Holman uit Grijpskerk gaat de nieuwe brug bouwen over het Van Harinxmakanaal bij Dronryp. De nieuwe brug moet begin 2019 klaar zijn.

Dat heeft de provincie Friesland bekendgemaakt. De provincie zegt de aannemer onder andere te hebben gekozen omdat er in de plannen veel rekening wordt gehouden met de omwonenden. Zo is de bouwtijd teruggebracht van een jaar naar zeven maanden. Zo is er rekening gehouden met reacties die Dorpsbelang Belang binnenkreeg, zoals over het zestien kilometer heen en ook nog eens zestien kilometer terug moeten omrijden tijdens de werkzaamheden.

Onbekend is overigens of het monument ook wordt verplaatst, zodat deze in de toekomst beter bereikbaar is. Dat plan is voorgelegd aan de provincie.

De brug over het Van Harinxmakanaal bij Dronryp is vijfenzeventig jaar oud en aan vervanging toe. Zo mag zwaar vrachtverkeer mag er al sinds enige tijd niet meer overheen rijden. Terwijl te harde wind de brug niet meer open kan. De nieuwe brug zou begin 2019 klaar moeten zijn.