FOTO’S | Wijkschouw toont grote betrokkenheid bewoners Rooie Dorp aan

HARLINGEN - De betrokkenheid van bewoners uit het Rooie Dorp bij hun wijk is groot. Dat bleek afgelopen donderdag tijdens een wijkschouw.

De laatste wijkschouw in het Rooie Dorp was ongeveer tien jaar geleden. De bewoners kwamen ook ditmaal met tal van tips. Zoals over het al dan niet snoeien van een heg die het pleintje aan de Petrus Feddestraat omringt. Volgens bewoners kunnen automobilisten daardoor kinderen niet zien die achter de heg vandaan komen. Andere bewoners lieten weten te hopen dat automobilisten hun snelheid aanpassen.

Bij de wijkschouw kon wijk- en dorpencoördinator Adry Attema-Dijkstra veel aanwezigen welkom heten, waaronder: tal van wijkbewoners, wethouder Harry Boon, Peter van der Veen (teamleider gemeente Harlingen), Gerard Dijkstra (verkeersdeskundige), wijkagent Jan Nagel, Ida Soolsma (Harlinger Belang), Johan Erents en Ankie Hoendervoogd (OPA), Wiebe van Dijk (PvdA), Jenny de Groot (De Bouwvereniging) en de bestuursleden Katja Rennes en Axel Schäffer van de wijk- en speeltuinvereniging ’t Hoogland.

Bewoonster Fee was creatief bezig geweest en had een eigen papieren verkeersbord ontwikkeld, om aan de ingangen van de wijk te plaatsen. Volgens de wijkagent heeft het bord echter geen zeggingskracht.

Terwijl wijkbewoonster Lies Kaspers bijvoorbeeld met het idee kwam om bij het pleintje een sluis te maken, waarbij kinderen niet gelijk de rijbaan oplopen. Dat idee wordt door de bestuurders meegenomen.

Daarnaast krijgt de zitbank binnen het pleintje een verfbeurt. Dit mogelijk als maatschappelijke stage. Verder verdwijnt een paal die door een Omrin-auto aan diggelen is gereden of wordt deze vervangen.

Ook andere zaken zoals parkeerplekken, de plaats van lantaarnpalen en bijvoorbeeld het aanzien van plantsoentjes kwamen aan de orde.

Wethouder Harry Boon liet na afloop weten dat hij veel punten voorbij zag komen die mogelijk worden opgelost. ,,Al kunnen we natuurlijk niet alle problemen oplossen.” Ook prees hij de betrokkenheid van de bewoners in het Rooie Dorp.

(Foto’s Ubbo Posthuma)