Al meer dan duizend deelnemers bij eerste Midnightwalk Franeker

FRANEKER - De eerste editie van de Midnigthwalk Franeker verwelkomt in elk geval meer dan duizend deelnemers. In totaal kunnen er vijftienhonderd wandelaars meedoen.

Dat laat de organisatie van het evenement weten. De Midnightwalk Franeker is zaterdag 24 juni vanaf 21.30 uur.

De acht kilometer lange avond- en nachtwandeling begint op de Breedeplaats. Daar kan vanaf 20.30 uur een polsbandje worden opgehaald op vertoon van de deelnemerskaart. Ook kan dan een product worden ingeleverd voor de Voedselbank. Tijdens het inchecken is er muziek. Kaarten zijn nog verkrijgbaar bij Theater De Koornbeurs, Mollema Music World en de Albert Heijn Franeker.

De wandeling zelf voert niet alleen door straten en steegjes, maar ook door en langs unieke plekken, bedrijven en bijzondere gebouwen. Deelnemers worden op diverse locaties verrast.

Tot 1 januari kon worden aangegeven waar de opbrengst van de Midnightwalk Franeker naar toe moest. Een van de voorwaarden was dat het geld lokaal besteed moet worden. Een onafhankelijke commissie koos Scouting Andromeda uit als goede doel.

Daarnaast gaat één euro per kaart naar Theater De Koornbeurs en kan onderweg een flesje water worden gekocht. De opbrengst daarvan is bestemd voor zwembad Bloemketerp.

De eerste Midnightwalk Franeker is een initiatief van de Stichting Midnightwalk Franeker en de Rotary Club Franeker. De organisatie is in handen van vrijwilligers.

Zie ook www.midnightwalkfraneker.nl de Facebookpagina Midnightwalk Franeker.