FOTO’S | Leerlingen De Flambou gastheer bij werkbezoek burgemeester Van Zuijlen

OOSTERBIERUM - Burgemeester Van Zuijlen heeft vrijdag een bijzonder werkbezoek gebracht aan Oosterbierum.

Dat een klein dorp groot kan zijn in daden, bewezen de kinderen van de christelijke basisschool De Flambou. Het was bekend dat de burgemeester samen met Koos Pot, langs zou komen. Om niet meteen in het geijkte te vallen met prominenten uit het dorp, waren het de leerlingen die een compleet programma op papier hadden gezet.

Van Zuijlen en mevrouw Pot werden ontvangen door twee leerlingen, die hen naar het klaslokaal begeleiden en het gezelschap daar welkom heetten. De burgemeester liet weten dat het de eerste keer was dat hij tijdens een werkbezoek op een school was ontvangen en dit heel bijzonder vond.

Het programma bestond onder andere uit het bezichtigen van de bijzonderheden van Oosterbierum. Ook was er een presentatie over de school. Daarnaast liet een leerling weten graag doelen te willen hebben op het kaatsveld. Nu fungeren jassen als doelpalen.

Van Zuijlen kreeg verder ook diverse vragen. Zoals of hij sport. ,,Nee. Wel heb ik tien jaar op judo gezeten”, aldus de burgemeester, die na afloop met de kinderen ging voetballen op het schoolplein.

Verder stond onder andere een bezoek op het programma aan de stamboomtafel. Daarin staan alle namen van dorpsgenoten, die op 1 januari 2017 in Oosterbierum woonden. De stamboomtafel werd door Van Zuijlen officieel in gebruik genomen door het doorknippen van een lint.

Ook testte hij eigenhandig een watertappunt. Dat viel goed in de smaak bij de burgemeester. Daarna volgde een bezoek aan de Zorgkas van de familie Broos. Daar vertelden een aantal leerlingen over het reilen en zeilen in de kas. De personen met een beperking die in de kas werkzaam zijn, gaven persoonlijk een rondleiding en vertelden over hun werk.

De afsluiting van het bezoek was in de Kloostertuin. Daar gaven leerlingen hun presentatie. Ten overstaan van alle leerlingen van de school werden door de burgemeester en zijn partner vier rozenstruiken tegen een pergola geplant. De burgemeester beloofde plechtig af toe langs te komen om de vorderingen van de groei gade te slaan.

(Tekst en foto’s Ubbo Posthuma)